Αναφορές Αθ. Λιούπη για Ομ.Συν. για αιτήματα Φαρμακοποιών Ελλάδος - Λαός Του Αλμυρού

Αναφορές Αθ. Λιούπη για Ομ.Συν. για αιτήματα Φαρμακοποιών ΕλλάδοςΑναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα κατέθεσε χθες ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας  κ. Αθανάσιος Λιούπης μετά από επιστολή  της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, η οποία εκπροσωπεί 25 Προμηθευτικούς Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών, που υπάγονται στον Ν.1667/86 περί αστικών συνεταιρισμών.

Η Ομοσπονδία, όπως επισημαίνεται στην επιστολή της και μεταβιβάστηκε στη σχετική αναφορά, ζητεί να  δοθεί νομικά η δυνατότητα, παράτασης της θητείας του διοικητικού και εποπτικού συμβουλίου προμηθευτικού συνεταιρισμού φαρμακοποιών – του οποίου η θητεία συμπληρώνεται εντός της ισχύος των έκτακτων μέτρων – έως και 30 ημερολογιακά ημέρες, από την ημερομηνία άρσης της ισχύος των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και ειδικότερα μετά την αποκατάσταση του δικαιώματος του συναθροίζεσαι.

Επίσης, ζητεί να προβλεφθεί  στην ίδια απόφαση, η δυνατότητα μετάθεσης της καταστατικά οριζόμενης για το πρώτο εξάμηνο του έτους γενικής συνέλευσης, καθότι για μεγάλο μέρος των συνεταιρισμών που εκπροσωπούν, θα πρέπει βάσει καταστατικού να πραγματοποιήσουν την γενική συνέλευση πρώτου εξαμήνου έως το τέλος Ιουνίου.

Αντίστοιχη πρόβλεψη, σημειώνει στην αναφορά του ο Βουλευτής,  έχει ήδη υπάρξει για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, καθώς με την ΠΝΠ της 30-3-2020 στο ΜΕΡΟΣ ΙΑ’ “Διατάξεις Αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων”, στο εξηκοστό πρώτο άρθρο, έχει ήδη δοθεί παράταση στη θητεία των μελών ΔΣ και Εποπτικών Συμβουλίων Αγροτικών Συνεταιρισμών, με την εξής διάταξη : «Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 η θητεία των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των διοικητικών και εποπτικών συμβουλίων των Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αναγκαστικών Συνεταιρισμών και Ενώσεων Αναγκαστικών Συνεταιρισμών.

Παράλληλα ο κ. Λιούπης κατέθεσε και αναφορά προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη και Υγείας κ. Κικίλια, με αίτημα της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος και του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων, με το οποίο ζητούν την αναλογική εφαρμογή των παραγράφων 2 και 3 του Άρθρου 1 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 14ης Μαρτίου του 2020, στην εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου.

Με την πρότασή τους επιδιώκουν, να είναι εφικτή η επιτάχυνση των διαδικασιών επαναλειτουργίας αποκλεισθέντος τμήματος της φαρμακαποθήκης, σε περίπτωση που βρεθεί ένας ή περισσότεροι εργαζόμενοι θετικοί σε COVID-19. 

Σε κάθε περίπτωση,  σημειώνει ο κ. Λιούπης, δεδομένης της υγειονομικής απειλής που μαστίζει τη χώρα αποτελεί κοινό στόχο η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών και των πολιτών της χώρας σε φάρμακα, όπως και η λειτουργία της φαρμακευτικής αλυσίδας, με  συνεχή εφοδιασμό των φαρμακείων.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.