Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Νοτίου Πηλίου, Σκιάθου και Σκοπέλου - ΔΤ Περιφέρειας και βουλευτών - Λαός Του Αλμυρού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Νοτίου Πηλίου, Σκιάθου και Σκοπέλου – ΔΤ Περιφέρειας και βουλευτώνΗ κακοκαιρία που πλήτει και την κεντρική Ελλάδα από την Παρασκευή, προξένησε καταστροφές και πλημμύρες σε Δήμους της Μαγνησίας. Ακολουθούν Δελτία Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και βουλευτών Μαγνησίας:

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κήρυξε  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Δήμο Νοτίου Πηλίου

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αιτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και της περιοχής του Δήμου Νοτίου Πηλίου μετά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έντονες  βροχοπτώσεις που επικράτησαν από το Σάββατο 04 Απριλίου 2020 έως την Κυριακή 05 Απριλίου, φαινόμενα τα οποία προξένησαν τεράστιες καταστροφές στο εθνικό επαρχιακό – δημοτικό και αγροτικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης και εν γένει έργα υποδομής κλπ.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κήρυξε  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Δήμο Σκιάθου

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αιτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της περιοχής του Δήμου Σκιάθου μετά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έντονες  βροχοπτώσεις που επικράτησαν από το Σάββατο 04 Απριλίου 2020 έως την Κυριακή 05 Απριλίου, φαινόμενα τα οποία προξένησαν τεράστιες καταστροφές στο εθνικό επαρχιακό – δημοτικό και αγροτικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης και εν γένει έργα υποδομής κλπ.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ζητά την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Δήμο Σκοπέλου και την επέκταση της έκτακτης ανάγκης του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αιτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και της περιοχής του Δήμου Σκοπέλου και την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου μετά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έντονες  βροχοπτώσεις που επικράτησαν από το Σάββατο 04 Απριλίου 2020 έως και αυτή τη στιγμή φαινόμενα τα οποία προξένησαν τεράστιες καταστροφές στο οδικό δίκτυο Σκοπέλου – Λουτρακίου καθώς και στο δημοτικό και αγροτικό δίκτυο, στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και απορροής των ομβρίων υδάτων.

Η Ζέττα Μ. Μακρή ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς την άμεση κήρυξη περιοχών του Ν. Μαγνησίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αποκατάσταση των ζημιών λόγω σφοδρής κακοκαιρίας

Αυθημερόν, κατέθεσε η πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ζέττα Μ. Μακρή κοινοβουλευτική ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη ζητώντας να ενεργήσουν, ως καθ´ύλιν αρμόδιοι, τόσο για την κήρυξη των περιοχών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όσο και για την αποκατάσταση των σοβαρότατων ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων μετά  από το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, που συνεχίζει και πλήττει τα τελευταία 24ωρα τον νομό Μαγνησίας. Κατολισθήσεις, καταπτώσεις, λασπορροές και καθιζήσεις έχουν σημειωθεί στους δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Σκιάθου και Σκοπέλου. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο σοβαρή με δεδομένες εκκρεμότητες αποκατάστασης από παλαιότερες κακοκαιρίες και από τις υποσχέσεις των προηγουμένων κυβερνώντων που, ουδέποτε, υλοποιήθηκαν. Γνωρίζοντας την ταχύτητα αλλά και την ειλικρίνεια του κ.Θεοδωρικάκου, η βουλευτής ζητεί τη γρηγορότερη δυνατή αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων στις περιοχές που έλαβε χώρα η κακοκαιρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρμοδιότητα επέμβασης έχει και η Πολιτική Προστασία – υπό προϋποθέσεις – τις οποίες η κ.Μακρή γνωστοποίησε στους πληγέντες, όπως ο υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς την ενημέρωσε, σήμερα, το πρωί. Αυτονοήτως, η Περιφέρεια Θεσσαλίας οφείλει και θα επιληφθεί για την επαναφορά των υποδομών που έχουν καταστραφεί και θα συνδράμει τις δημοτικές αρχές στην προώθηση των αιτημάτων τους για κήρυξη των περιοχών τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως ο νόμος ορίζει. Οι εικόνες της βιβλικής καταστροφής και η απόγνωση των κατοίκων επιβάλλουν την κινητοποίηση και την συνεργασία όλου του πολιτικού κόσμου και τις συντονισμένες ενέργειές τους.

Συνεργασία Μαραβέγια – Αγοραστού για τα προβλήματα

από την κακοκαιρία στις Σποράδες και το Πήλιο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, για τα σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στα νησιά των Βορείων Σποράδων, στο νότιο και το ανατολικό Πήλιο.

Οι κ.κ. Μαραβέγιας και Αγοραστός συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες για τη στήριξη των περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, μάλιστα, ανέφερε ότι εκτός από τον Δήμο Σκιάθου, αναμένεται να κηρυχθούν επίσης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Σκοπέλου και Νοτίου Πηλίου.

Ο βουλευτής Μαγνησίας ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό για τη συνεργασία και την αμεσότητα με την οποία κινήθηκε ο μηχανισμός της Περιφέρειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας. Οι δυο άνδρες συμφώνησαν να έχουν στενή συνεργασία τις επόμενες μέρες, ώστε από κοινού να διεκδικήσουν την άμεση αποζημίωση των πληγέντων και να προωθήσουν τις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.