Χλωρίωση νερού στα… τέρματα μετά από οδηγία του Υπουργείου – Οι εργασίες συνεχίζονται για τη ΔΕΥΑΑΛ – Παράταση προθεσμιώνΕντύπωση μας έκανε η οδηγία της Διεύθυνσης υδάτων, να χλωριωθεί στο ανώτατο επιτρεπτό όριο, το πόσιμο νερό, πράγμα που έπραξε η ΔΕΥΑΑΛ για τον Καλλικρατικό Αλμυρό. Εν μέσω πανδημίας, φαίνεται πως η Υπηρεσία, θέλει να εξαντλήσει κάθε μέσο προστασίας, καθώς, δεν έχει αποκωδικοποιηθεί πλήρως πως λειτουργεί και πως μεταδίδεται ο κορωνοϊός. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχουμε διαπιστώσεις, αλλά το μέτρο είναι προληπτικό.

Παράλληλα συνεχίζουν οι επιδιορθώσεις στο δίκτυο, οι επιδιορθώσεις και ο καθαρισμός σχαρών ομβρίων υδάτων στον Αλμυρό (φωτο) και ο καθαρισμός των δεξαμενών, ενώ πολλές είναι οι φροντίδες στο φράγμα στο οποίο «άνοιξαν οι κάνουλες» υπερχείλισης, λόγω και τον πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων.

Τη Μ. Δευτέρα δημοσιεύθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, οι προτάσεις του Προέδρου και του Διευθυντή της Υπηρεσίας, με τη σχετική απόφαση αναστολής-παράτασης πληρωμής δόσεων διακανονισμού ύδρευσης.

Η ΔΕΥΑ Αλμυρού κατανοώντας τη δυσκολία στην οποία έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά λόγω των περιοριστικών μέτρων, δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές που έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους σε δόσεις να αποπληρώσουν αυτές σε μεταγενέστερη ημερομηνία χωρίς να απολέσουν τη ρύθμιση.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑΛ αποφάσισαν ότι εγκρίνουν για τις δόσεις των μηνών Μαρτίου –Απριλίου–Μαΐου 2020 να δοθεί η δυνατότητα να αποπληρωθούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020 χωρίς να απολέσουν τη ρύθμιση.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.