Η Ζέττα Μακρή στηρίζει τον Δήμο Σκοπέλου
Η Ζέττα Μακρή στηρίζει τον Δήμο Σκοπέλου στο αίτημά του προς το Υπουργείο Μεταφορών για χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών του οδικού δικτύου από τη θεομηνία.

Την παρότρυνση του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά την από 13-04-2020 συνάντηση της προέδρου της επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή με τον κ. Θεοδωρικάκο, να αποταθούν οι πληγέντες από την πρόσφατη θεομηνία δήμοι του Νομού και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τη δυνατότητα έκτακτης χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών τους, ακολούθησε, αμέσως, ο Δήμος Σκοπέλου.

Ο συγκεκριμένος Δήμος αιτήθηκε ενίσχυση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καθώς από τη σφοδρή κακοκαιρία υπάρχουν κατά μήκος του δημοτικού και αγροτοδασικού οδικού δικτύου του νησιού καταπτώσεις πρανών και βραχομάζας. Επίσης, έντονες είναι και οι καταστροφές ασφαλτικών με καθιζήσεις και αποκόλληση ολόκληρων τμημάτων οδών με αποτέλεσμα όχι μόνο να έχουν αποκλεισθεί περιοχές του νησιού (Άγιος Κωνσταντίνος – Γλυφονέρι) και να έχει καταστεί αδύνατη η μετακίνηση των οχημάτων και των κατοίκων αλλά και να υφίσταται άμεσος κίνδυνος των δημοτών.

Η κ. Μακρή, με κοινοβουλευτική της αναφορά, που κατέθεσε τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου, στηρίζει με σθένος το εύλογο αίτημα του πληγέντος Δήμου Σκοπέλου για έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ως προς το οδικό δίκτυο στον τομέα ευθύνης του. Επίσης, το ίδιο σθεναρά έχει υποστηρίξει, προσφάτως, και την ενίσχυση από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου, με συντονισμένες και μεθοδευμένες ενέργειες από την πολιτεία, να επιτευχθεί η όσο το δυνατό ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών στο νησί.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.