Η Ζέττα Μακρή στηρίζει το αίτημα αποζημίωσης των κτηνοτρόφων


Η Ζέττα Μακρή στηρίζει το αίτημα της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας, να υπάρξει μια δίκαιη και έντιμη αποζημίωσή τους (de minimis), εξαιτίας των μειωμένων εισοδημάτων που είχαν, φέτος το Πάσχα, λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Στην κατάθεση κοινοβουλευτικής αναφοράς, μετά την επιστολή που έλαβε από την Ομοσπονδία κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας, προχώρησε, σήμερα 22 Απριλίου, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή.

Η κυρία Μακρή, αφουγκραζόμενη, την αγωνία των κτηνοτρόφων μετά την άσχημη, από θέμα τιμής πώλησης, γι’ αυτούς χρονιά και λόγω της έλλειψης ρευστότητας που προκλήθηκε από την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, σε συνέχεια της, από 26 Μαρτίου, κοινοβουλευτικής αναφοράς που είχε καταθέσει πάλι μετά από επιστολή του κτηνοτροφικού συλλόγου του Αλμυρού, θέτει εκ νέου το θέμα των de minimis αποζημιώσεων προς τους αρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης και Επενδύσεων αντίστοιχα.

Στην επιστολή της η Ομοσπονδία καταγγέλλει ορισμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας και αθέμιτων πρακτικών ανταγωνισμού που πρέπει να ελεγχθούν, ενώ τονίζει χαρακτηριστικά, πως είναι αναγκαία η απόδοση προς τους Θεσσαλούς κτηνοτρόφους μίας δίκαιης και εύλογης αποζημίωσης μέσω των προγραμμάτων de minimis προκειμένου να αποκατασταθούν, στο μέτρο του εφικτού, οι ζημίες που προκλήθηκαν στο εισόδημα τους, φέτος το Πάσχα, ένα αίτημα δίκαιο που η κ. Μακρή από την πρώτη στιγμή υποστήριξε σθεναρά.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.