Ακατάλληλο το νερό του Μαυρολόφου – Οριστική επίλυση στις αρχές του καλοκαιριού
Τον Δεκέμβριο του 2018 η ΔΕΥΑ Αλμυρού, έχει προβεί σε έκτακτα μέτρα προστασίας των καταναλωτών του Μαυρολόφου, καθώς κατά την τότε μέτρηση της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, βρέθηκε ακατάλληλο το νερό βάσει του επιτρεπόμενου ορίου υγιεινής κατά τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόβλημα το γνωρίζουν καλά κάτοικοι και Δημοτική Αρχή, ένα πρόβλημα που κατά περιόδους επανεμφανίζεται. Συνήθως όταν «πέφτει ο υδροφόρος ορίζοντας», προκύπτει πρόβλημα, με τις τιμές των βαρέων μετάλλων να αυξάνονται.

Αυτές τις μέρες η Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ έχει και πάλι λάβει μέτρα προστασίας, αλλά και μια σειρά πρωτοβουλιών για την οριστική επίλυση του θέματος.

Επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αλμυρού κ. Αναστάσιο Δεληζήση, ο οποίος μας ενημέρωσε σχετικά με το θέμα ότι ενημερώθηκαν άμεσα οι κάτοικοι του Μαυρολόφου και διανέμονται μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού από τους Υπαλλήλους στους Δημότες. Επιπρόσθετα επιχειρείται με μελέτη της ΔΕΥΑΑΛ και έργα που θα ολοκληρώσουν με μηχανήματα και υπαλλήλους της υπηρεσίας και του Δήμου, να συνδεθεί με άλλο δίκτυο η υδροδότηση του χωριού, με νέο αγωγό. Ο κ. Δεληζήσης, σχολίασε ότι προσπαθούν υπηρεσίες και Διοίκηση, στις αρχές του καλοκαιριού να έχει γίνει η σύνδεση.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.