Σημαντικό έργο από τη δομή “Βοήθεια στο σπίτι” του Δήμου Ρήγα Φεραίου
H δομή “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Ρήγα Φεραίου είχε σημαντικό έργο το τελευταίο διάστημα της κορύφωσης της πανδημίας και οι εργαζόμενοι σ’ αυτή φρόντισαν για τις καθημερινές ανάγκες των ηλικιωμένων και των ατόμων με προβλήματα υγείας σε όλα τα χωριά του του Δήμου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, “αυτές τις δύσκολες ημέρες της πανδημίας κληθήκαμε ως δήμος Ρήγα Φεραίου να οργανώσουμε μια νέα δομή, το διευρυμένο Βοήθεια στο Σπίτι. Καταφέραμε σε εύλογο χρονικό διάστημα να οργανώσουμε μια δομή εξυπηρέτησης όλου του ευάλωτου πληθυσμού, διότι υπήρχε διάθεση προσφοράς, εμπειρία και καταγραφή των ευάλωτων ομάδων. Ο φόβος της πανδημίας χάθηκε και το έργο κάθε μέρα γινόταν μεγαλύτερο έργο προσφοράς για τον κοινωνικά αδύναμο πληθυσμό. Η αλληλεγγύη του κόσμου ενίσχυσε το έργο και έδινε δύναμη σε όλους για συνέχεια.

Οι εργαζόμενοι της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» βρίσκονται εδώ και 17 χρόνια σε όλα τα χωριά μας και τις γειτονιές, φροντίζοντας για κάλυψη των αναγκών των ηλικιωμένων και των ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας.
Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που χρόνια τώρα προσπαθούν να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους ζητώντας από όλους τους υπεύθυνους να βοηθήσουν σε αυτό. Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που πολιτεία και δημοτικές αρχές αυτές τις ημέρες ζήτησαν να είναι στην πρώτη γραμμή. “Μείνε στο σπίτι και τηλεφώνησε” ήταν το μήνυμα.

Ψώνια στο μάρκετ, συνταγογράφηση και αγορά φαρμάκων, σίτιση, κοινωνικά περιστατικά, φροντίδα ηλικιωμένων, επαφή με φορείς, με εμπορικές επιχειρήσεις και συλλόγους. Εξυπηρετήθηκαν εκατοντάδες άτομα και μοιράσθηκαν εκατοντάδες μερίδες φαγητό. Οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο σπίτι στάθηκαν άξιοι των προσδοκιών μας αυτές τις μέρες υπερβάλλοντας εαυτό, γιατί ίσως και όλοι εμείς δείξαμε εμπιστοσύνη σε αυτούς τους εργαζόμενους. Ίσως οι ίδιοι ήθελαν να αποδείξουν για άλλη μια φορά σε όσους τους αμφισβήτησαν, όπως και πολλούς άλλους κλάδους, την αξία τους.

Εργάσθηκαν πέραν του ωραρίου και χωρίς επιπλέον επίδομα.!!Ελπίζουμε πως η πολιτεία θα αναγνωρίσει το σημαντικό έργο τους υποστηρίζοντας την επαγγελματική τους ανάπτυξη κι εξέλιξη με αίσθημα δικαιοσύνης, ισοτιμίας, αντικειμενικότητας και αμεροληψίας και φροντίζοντας ταυτόχρονα να νοιώθουν υπερήφανοι οι εργαζόμενοι για τη συνεισφορά τους και ικανοποίηση κατά την υλοποίηση των στόχων τους μέσα στο κλίμα της ομαδικότητας που θα στηρίζεται το κοινωνικό έργο τους”.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.