Κέντρο Υγείας: Επιστρατεύτηκε παλιό ασθενοφόρο αντί κοντέινερ για τις εξετάσεις
Μάχη για την προστασία πολιτών

και ιατρικού προσωπικού

Αναγνώστες αιτούνται μέσω της εφημερίδας μας κοντέινερ μέχρι το τέλος των μέτρων κατά της πανδημίας

Οι οδηγίες, οι εγκύκλιοι γενικότερα, που οι διοικήσεις και το ιατρικό προσωπικό είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν, απαιτούν ως μέτρο κατά της πανδημίας, η εξέταση των ασθενών να γίνεται εκτός κέντρου υγείας και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Στις περισσότερες δομές οι ιατροί εξετάζουν σε ειδικά διαμορφωμένα και εξοπλισμένα κοντέινερ. Πρόκειται για μια οδηγία που δεν είναι δυνατό να παρακαμφθεί. Κοντέινερ έχουν τοποθετηθεί στις περισσότερες δομές και μάλιστα σε δομές που εξυπηρετούν πολύ μικρότερο πληθυσμό από αυτό που εξυπηρετεί το Κέντρο Υγείας Αλμυρού

Η Διοίκηση του Κέντρου Υγείας Αλμυρού αιτήθηκε κοντέινερ από τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού και από την 5η ΥΠΕ. Η Δημοτική Αρχή και η Διοίκηση του Κέντρου Υγείας απευθύνθηκαν στην 111 Π.Μ. η οποία διέθεσε σκηνή, που μπορεί να διαμορφωθεί σε εξωτερικό ιατρείο.

Επικοινωνήσαμε με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλμυρού κ. Δημήτρη Ξηραδάκη, ο οποίος μας επιβεβαίωσε τις σημερινές συνθήκες, αλλά και τα αιτήματα που απηύθυνε η διοίκηση. Επίσης, μας ενημέρωσε ότι εφόσον δεν υπήρξαν κρούσματα στη Μαγνησία, έκρινε ότι δεν χρειάστηκε η τοποθέτηση της σκηνής και εύχεται να συνεχίσουμε έτσι και να μη χρειαστεί.

Σήμερα, οι εξετάσεις των ασθενών γίνονται σε παλιό ασθενοφόρο, το οποίο έχει διαμορφωθεί ειδικά σε εξεταστήριο, με όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται για ασθενείς και ιατρικό προσωπικό. Καθαριότητα και απολυμάνσεις γίνονται συνεχώς και με κάθε λεπτομέρεια. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και τις επιτείνουν οι υψηλές θερμοκρασίες των ημερών αυτών.

«Αυτός ο αγώνας κατά της πανδημίας γίνεται από όλους μας», σχολιάζουν οι αναγνώστες, που επικοινώνησαν μαζί μας ώστε να αναδείξουμε το θέμα. Και συνέχισαν «οι ασθενείς δεχόμαστε ότι θα εξεταστούμε με άλλες συνθήκες, αλλά αυτές οι συνθήκες μπορούν και πρέπει να είναι καλύτερες. Οι ιατροί εργάζονται με αυταπάρνηση και χρειάζονται καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για να μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους. Αν οι συνθήκες μας ταλαιπωρούν για το ένα τέταρτο που θα χρειαστεί να τις υπομένουμε, φανταστείτε πόσο δυσχεραίνουν το έργο του ιατρικού προσωπικού, που εργάζεται καθημερινά και επί μακρόν κάτω από αυτές. Επειδή ακριβώς δεν γνωρίζουμε μέχρι πότε θα χρειαστούμε τα μέτρα αυτά και κυρίως, αν θα έχουμε έξαρση το χειμώνα και περιστατικά στην περιοχή μας, ζητώ ως πολίτης χωρίς άλλη καθυστέρηση, να εξοπλιστεί και με κοντέινερ το Κέντρο Υγείας Αλμυρού».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.