Δήμος Βόλου: ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου εξειδικεύοντας τις δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου κατά την συνέντευξη τύπου στις 18/5/2020 για ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, ενημερώνει ότι πρόκειται για τα εξής σχολικά κτίρια.

1. Ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου στο Βόλο για τις ανάγκες του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Νέας Ιωνίας, το οποίο αυτή τη στιγμή στεγάζεται σε τέσσερα διαφορετικά κτίρια στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού .

2. Ανέγερση νέου πολυδύναμου Νηπιαγωγείου στη Νέα Ιωνία για τις ανάγκες του 2ου , 7ου και 9ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας. Κάποια τμήματα του 2ου και 7ου Νηπιαγωγείου λειτουργούν σε κοντέινερ. Το 9ο Νηπιαγωγείο στεγάζεται μέσα στο 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας.

3. Ανέγερση νέου διδακτηρίου στη Νέα Αγχίαλο, προκειμένου να στεγαστεί το 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Αγχιάλου, που σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο.

4. Προσθήκη αιθουσών στο Γενικό Λύκειο Αγριάς, προκειμένου να αντικατασταθούν τα υφιστάμενα κοντέινερ στον προαύλιο χώρο.

Οι παραπάνω προτάσεις διαμορφώθηκαν κατόπιν αξιολόγησης των κτιριακών αναγκών για νέα διδακτήρια στο Δήμο Βόλου σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου και κατόπιν εισηγήσεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας .

Η προτεραιότητα για τα συγκεκριμένα σχολικά κτίρια προέκυψε μετά από διερεύνηση για οικόπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου κατάλληλα για σχολική στέγη και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πολεοδομίας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού και το Τμήμα Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Βόλου.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.