Χρ. Μπουκώρος: Αναφορά για μέτρα στήριξης των οδοντιατρείων - Λαός Του Αλμυρού

Χρ. Μπουκώρος: Αναφορά για μέτρα στήριξης των οδοντιατρείωνΑναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ζητώντας μέτρα στήριξης των οδοντιατρείων, μετά από σχετική επιστολή που έλαβε από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.  

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει στην αναφορά του, «οι οδοντίατροι, κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, διαχειρίστηκαν τους ασθενείς τους κυρίως με τηλεφωνικές οδηγίες, και δεχόμενοι μόνο έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, τηρώντας αυστηρά μέτρα προστασίας, ενώ συγχρόνως συνέβαλλαν στην αποτροπή συσσώρευσης οδοντιατρικών περιστατικών στα νοσοκομεία, τα οποία έπρεπε να παραμείνουν ελεύθερα περιστατικών. Εντούτοις, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και συνεχίζουν να δημιουργούνται στον συγκεκριμένο κλάδο είναι πολλαπλά, καθώς το κόστος των υγειονομικών μέσων προστασίας -ειδικές μάσκες και γάντια- είναι υψηλό, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον προϋπολογισμό και τα ήδη αυξημένα λειτουργικά έξοδα των οδοντιατρείων.

Μέτρα στήριξης, όπως η ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη αναλωσίμων υλικών που χρησιμοποιούνται στα ιατρεία αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ήδη βεβαρυμμένη οικονομική τους κατάσταση».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.