Επιστολή ΓΣΑ: “Αρνητικοί στη συνέχιση του πρωταθλήματος”
Στην ΕΣΚΑΘ ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν με τα τοπικά πρωταθλήματα. Ενώ η Ομοσπονδία έχει διακόψει οριστικά τις εθνικές κατηγορίες εδώ και αρκετό καιρό λέγοντας ότι θα προβιβαστούν οι ομάδες που ήταν σε θέσεις ανόδου, ενώ άλλες Ενώσεις έχουν επίσης σταματήσει τη δράση ανακηρύσσοντας πρωταθλητές, εδώ στη Θεσσαλία ακόμη δεν έχει παρθεί απόφαση για λήξη της σεζόν. Αντιθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΣΚΑΘ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κάνει μίνι πρωτάθλημα με τη μορφή Final-4 ή Final-8 για την άνοδο!

Ο ΓΣΑ, πρώτος των πρώτων μέχρι τη διακοπή με το καλύτερο ρεκόρ αποτελεσμάτων στους δύο ομίλους, πήρε θέση και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση ζητώντας διακοπή της σεζόν κι αναδιάρθρωση κατηγοριών:

Αναλυτικά η επιστολή του συλλόγου προς την ΕΣΚΑΘ: «Κύριε Πρόεδρε και μέλη της Ε.Σ.ΚΑ.Θ., με βάση τα τελευταία γεγονότα που έχουν συμβεί στη χώρα και με πρωταρχικό σκοπό να διασφαλίσουμε την υγεία των παιχτών αλλά και σεβόμενοι πάντα τους Νόμους και τους Κανόνες που η πολιτεία έχει επιβάλει προτείνουμε τα εξής:
1ον Επικύρωση της Βαθμολογίας και διακοπή των πρωταθλημάτων της Ε.Σ.ΚΑ.Θ., όπως έχει γίνει και στις υπόλοιπες Τοπικές Ενώσεις της χώρας.
2ον Κανένας Υποβιβασμός Σωματείου σε μικρότερη κατηγορία.
3ον Αναδιάρθρωση των Κατηγοριών της Ε.Σ.ΚΑ.Θ.
Σεβόμενοι λοιπόν τους αθλητές, όπου πάνω απ’όλα προέχει η υγεία τους, είμαστε Αρνητικοί στη συνέχιση του πρωταθλήματος.
Kαθώς εδώ και λίγες μέρες υπάρχει έντονη φημολογία (μέσω διαφόρων site) σχετικά με τη συνέχιση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Α1 Ε.Σ.ΚΑ.Θ. και συγκεκριμένα τη διεξαγωγή των Play-Offs ή ακόμη και τη διεξαγωγή FINAL 4 ή FINAL 8, σας παραθέτουμε κάποιες ανησυχίες – προβληματισμούς μας:
1ον Έχετε μεριμνήσει για την ασφάλεια των αθλητών και αν ναι με ποιόν τρόπο;
2ον Έχετε λάβει υπόψιν σας τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση διεξαγωγής αγώνων;
3ον Ποιο είναι το απαιτούμενο χρονοδιάγραμμα έτσι ώστε να επανέλθουν οι ομάδες σε αγωνιστική δραστηριότητα;
4ον Ποιος θα πάρει την ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού ή έκθεση αθλητή σε COVID-19;» Με εκτίμηση, Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ

Διακοπή ζητάει και ο ΓΣ Γόμφων
Ο ΓΣ Γόμφων, καλύτερη ομάδα του 2ου ομίλου που ήταν στην 1η θέση, συντάσσεται με την ανακοίνωση του ΓΣ Αλμυρού ζητώντας επίσης διακοπή του πρωταθλήματος. Η επιστολή με τις προτάσεις του ΓΣ Γόμφων προς την ΕΣΚΑΘ: «Κύριε πρόεδρε και μέλη της ΕΣΚΑΘ στις 4/5/2020 το Δ.Σ.της ΕΟΚ αποφάσισε την οριστική διακοπή στα πρωταθλήματα όλων των επαγγελματικών κατηγοριών. Οι αντιδράσεις ήτανε πολλές αλλά εν τέλει οριστικοποιήθηκε η διακοπή πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία και οδηγιών της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής της πολιτείας.

Για αυτό και εμείς με γνώμονα την υγεία όλων μας θέτουμε κάποια ερωτήματα-προτάσεις. Κύριοι της ΕΣΚΑΘ:
Γιατί δεν συμβαδίζετε με την κεντρική διοίκηση και με την συντριπτική πλειοψηφία των ενώσεων όλης της χώρας για οριστική διακοπή???
Γιατί δεν επικυρώνεται τις βαθμολογίες όπως έχουν κάνει όλοι και αντί αυτού σκέφτεστε την διεξαγωγή final 4 η final 8 καταμεσής του θέρους???
Ρωτήσατε τις ομάδες και τους άμεσα ενδιαφερόμενους τι θέλουμε πραγματικά???
Έχετε μεριμνήσει για την ασφάλεια των αθλητών και αν ναι με ποιο τρόπο???
Ποιος θα πάρει την ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού που είναι σίγουρο λόγω μακράς αποχής ζέστης η κρούσματος του covid-19???
Εν τέλει έχουμε εμπιστοσύνη σε σας και ελπίζουμε να πράξετε όπως όλοι και να μην πάτε κόντρα σε όλους και κυρίως στη λογική. Βάζοντας σε κίνδυνο όλους μας με την διεξαγωγή αγώνων».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.