Ο ΕΟΣ κατέκτησε το «κάστρο» των Προσηλίων – Πεζοπορία στην Όθρυ - Λαός Του Αλμυρού

Ο ΕΟΣ κατέκτησε το «κάστρο» των Προσηλίων – Πεζοπορία στην Όθρυ

Πεζοπορία σε μοναδικό φυσικό τοπίο, πραγματοποίησαν τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αλμυρού. Από το Τσατάλι, στη Μηλιά, στο φαράγγι του Γριβορέματος, στο κάστρο και πάλι πίσω, σε μια διαδρομή που καταγράψαμε με χαρά, στο παρακάτω βίντεο. Οι φωτογραφίες είναι του Βαλάντη Ματσόρδα και μπορείτε να τις βρείτε ενσωματωμένες στο βίντεο, μετά το 3:53!

Πριν σας αφήσουμε με το Δελτίο Τύπου του ΕΟΣ, θα ‘θελαμε να επαναλάβουμε μια κουβέντα ενός μέλους του Συλλόγου… «Αν κανείς θέλει να δει στον Αλμυρό, μόνο τη …λάκα… με αυτή θα ζήσει… Αν πάλι θέλει, μπορεί να δει τις ομορφιές της Όθρυος και των δαντελωτών παραλιών του Αλμυρού και να ζήσει μ’ αυτές. Μπορεί να δει τα μοναδικά τοπικά προϊόντα μας και τόσα ακόμη που προσφέρει ο τόπος μας.»

Εκεί, λοιπόν, στέκει το βουνό των Τιτάνων, η Όθρυς μας! Μας περιμένει να το ανακαλύψουμε! Όπως και ο Αλμυρός, περιμένει να τον αγαπήσουμε και να τον αναδείξουμε όπως του αξίζει.

ΕΟΣ Αλμυρού-τμήμα ορειβασίας – Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 24 Μαΐου με μια μεγάλη παρέα 50 ατόμων, πραγματοποιήσαμε την πρώτη για φέτος πεζοπορία στο βουνό Όθρυς.

Η εμπειρία μοναδική!!! Τα συναισθήματα ενθουσιασμού όλης της ομάδας μας έδωσαν μεγάλη χαρά.

Αφετηρία από τη θέση Τσατάλι. Περπατώντας στο πανέμορφο δάσος της Μηλιάς θαυμάσαμε τα πανύψηλα έλατα, απολαμβάνοντας μοναδικά αρώματα του βουνού όπως ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, ρετσίνι και άλλα αγριολούλουδα.

Μικρή στάση στον καταρράκτη που δημιουργείται από το νερό της πηγής της Τσουκνίδας. Στη συνέχεια κατηφορίσαμε στην Μηλιά κάνοντας ένα διάλειμμα  όπου δροσιστήκαμε με το πεντακάθαρο νερό της πηγής.

Η είσοδος στο φαράγγι του Γριβορέματος ήταν πραγματικά πανέμορφη. Η πλούσια βλάστηση και το γάργαρο νερό, αποτυπώθηκαν σε πολλές φωτογραφίες μικρών και μεγάλων.

Στη συνέχεια με λίγη προσπάθεια παραπάνω ανεβήκαμε στο Κάστρο. Η θέα μοναδική!! Η αίσθηση της ικανοποίησης ότι περπατήσαμε αρκετές ώρες μέσα στη φύση έκανε όλους μας στο γυρισμό να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα ‘’ πόσο όμορφο είναι το βουνό μας, Η Όθρυς μας’’

Η ηρεμία και η γαλήνη που μας χάρισε απλόχερα αυτή η βόλτα στο βουνό ήταν για όλους μας μια μεγάλη δόση ευεξίας.

Να ευχαριστήσουμε τους οδηγούς μας κ. Μελέτη Χρήστο και Κοντούρη Χρήστο για την βοήθειά τους να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία η πεζοπορία. Τον Άγγελο, τον Νίκο και την Τζένιφερ για την ενθάρρυνση και τις πολύτιμες συμβουλές τους.

Σύντομα κοντά σας

Για τον ΕΟΣ Αλμυρού-τμήμα ορειβασίας.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.