Επιστολή αναγνώστη: Το φυλάττειν τ’ αγαθά, χαλεπώτερον του κτίσασθαιΓράφει ο Δημήτρης Σταυροθεόδωρος 

Πρόκειται για απόφθεγμα, που έχει διαχρονική αξία, γιατί αποδεικνύεται στην πράξη ότι, είναι πιο εύκολο πράγμα ν’ αποκτήσεις κάποιο αγαθό, από το να το διατηρήσεις όπως το δημιούργησες.

Αφορμή πήρα για ν’ αναφερθώ στο θέμα αυτό από κάτι Δημοτικές υποδομές που δημιουργήθηκαν παλαιότερα στην πόλη μας, από το υστέρημα βέβαια του δημότη μας, και οι οποίες αφέθηκαν ασυντήρητες στη φθορά του χρόνου και στην αχρηστία, όπως οι κατωτέρω αναφερόμενες:

α. Οι τουαλέτες που κατασκευάστηκαν στην Ν.Α. πλευρά του Πολιτιστικού μας κέντρου (τρίγωνο Πολιτιστικό κέντρο-Γεν. Λύκειο-περιφερειακός), προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των θεατών του θερινού κινηματογράφου, ο οποίος λειτούργησε πάλαι ποτέ, για λίγο χρονικό διάστημα, είναι κατεστραμμένες και γεμάτες παντός είδους ακαθαρσίες.

β. Η διπλανή συνεχόμενη οικοδομή του Πολιτιστικού κέντρου, που έμεινε ημιτελής από την κατασκευή της, έχει από το χρόνο φθαρεί σε τέτοιο βαθμό, που μέσα μπάζουν βρόχινα νερά, έχουν καταστραφεί τα παράθυρα και το εσωτερικό είναι γεμάτο βρωμιές και ακαθαρσίες.

Θα πρότεινα, εφ’ όσον δεν χρησιμοποιούνται οι εν λόγω δομές, να σφραγισθούν για να εκλείψει και ο κίνδυνος της Δημόσιας υγείας. Η Δημοτική μας Αρχή έχει το λόγο. Εγώ απλά το επισημαίνω.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.