Διάκριση μαθητών του Γυμνασίου Ευξεινούπολης σε διαγωνισμό για τους πρόσφυγες
Μια σημαντική Πανελλήνια Διάκριση πέτυχαν οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ευξεινούπολης  με τη συμμετοχή τους στον 23ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με θέμα «Όσα δεν μπαίνουν στη βαλίτσα».

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων στο προσφυγικό ζήτημα, προκήρυξαν  τον 23ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας για το σχολικό έτος 2019-2020, από τον Νοέμβριο 2019 έως τον Φεβρουάριο 2020, έναν θεσμό που ξεκίνησε το 1994.

Οι μαθητές  μας συμμετείχαν στην κατηγορία  ομαδική συμμετοχή με αφίσα. Συνεργάστηκαν για τη δημιουργία μιας αφίσας με την καθοδήγηση  της καθηγήτριας των καλλιτεχνικών κ. Γκαραγκούνη Παυλίνας στέλνοντας  μηνύματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τους συνανθρώπους μας που έχουν ξεριζωθεί από τον πόλεμο, τη βία και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες τους. Τα παιδιά μίλησαν μέσα από το έργο τους για όλα εκείνα που δεν χωράνε σε μια βαλίτσα, αλλά είναι τα πιο πολύτιμα και τα κουβαλάμε όλοι μαζί μας όπου και αν βρεθούμε.

Η επιτροπή αξιολόγησης του Διαγωνισμού, αποτελούμενη από εκπροσώπους των παρακάτω φορέων ανάλογα με την ειδίκευσή τους και την κατηγορία του Διαγωνισμού: Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Συνήγορος του Πολίτη, ΙΠΕΜ της ΔΟΕ, ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ της ΟΛΜΕ, Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ξεχώρισε τη συμμετοχή του Γυμνασίου Ευξεινούπολης στην κατηγορία «Αφίσα» (Γ΄ Γυμνασίου) ανάμεσα σε όλες τις άλλες συμμετοχές, λαμβάνοντας υπόψη τη συνάφεια με το θέμα του διαγωνισμού, την πρωτοτυπία προσέγγισης του θέματος,  την αισθητική προσέγγιση και τη σαφήνεια του μηνύματος.

Οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες  Αμβράζη Αλεξάνδρα, Αργύρη Ευαγγελία, Αβραδοπούλου Φωτεινή,  Ζαβού Αναστασία,  Κεπεσίδη Μαρία,  Καρπέτης Χρήστος, Κυρίτση Αναστασία,  Χατζηβασιλειάδη Μαρία, Καραγκούνης Κων/νος, Τσιανή Βασιλική καθώς και η υπεύθυνη  εκπαιδευτικός Γκαραγκούνη Παυλίνα και το σχολείο  έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής στο Διαγωνισμό και μια συγχαρητήρια επιστολή. Επίσης  οι μαθητές και μαθήτριες έλαβαν   ως ατομικό βραβείο από την Ύπατη Αρμοστεία μια στιγμιαία φωτογραφική μηχανή με φιλμ.

Η διευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων συγχαίρει τους μαθητές και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό για τη  συμμετοχή  και διάκρισή τους  στον διαγωνισμό και εύχονται στους μαθητές καλή πρόοδο και να συνεχίσουν να είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων.  

Η Διευθύντρια

Μαρία Σταυραντώνη

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.