Ορειβασία στο παλαιότερο ελατόδασος των Βαλκανίων στο Πετροκάναλο και τη Νεροσπηλιά από τον ΕΟΣ
Εκεί που έκρυψε ο Πηλέας τους θησαυρούς του Αχιλλέα όταν ξεκίνησε τον Τρωικό πόλεμο… εκεί που έλουσε τα μαλλιά της η θεά Θέτιδα…εκεί έδωσε το  παρόν ο ΕΟΣ Αλμυρού την περασμένη Κυριακή 07/06/2020, Νεροσπηλιά Όθρυος!!!

Ξεκινήσαμε από το Τσαϊράκι και κατηφορίσαμε στο Πετροκάναλο. Θαυμάσαμε το μοναδικό τοπίο με τα πανύψηλα έλατα και τα τρεχούμενα νερά. Λέγεται πως το ελατόδασος στο Πετροκάναλο είναι το παλιότερο των Βαλκανίων. Στην πορεία απολαύσαμε  αγριοφράουλες τόσο γευστικές που μας έδωσαν ενέργεια να φτάσουμε στην Νεροσπηλιά. Το παγωμένο νερό που βγαίνει από το εσωτερικό της σπηλιάς ήταν τέλεια αποθεραπεία για τα πόδια μας. Προσπαθήσαμε να μπούμε στο εσωτερικό το οποίο είναι εντυπωσιακό και συνάμα προκλητικό για το τι ομορφιές κρύβει στο εσωτερικό της, εκεί που χάνεται το φως του ήλιου. Ακούστηκαν μύθοι και παραδόσεις του τόπου αυτού με πληροφορίες που πήραμε από τον πρόεδρο της Φιλάρχαιου Εταιρείας κ. Βίκτωρα Κοντονάτσιου. Στη συνέχεια μας μίλησε ο κ. Μελέτης Χρήστος για τις έρευνες που έχουν γίνει στη Νεροσπηλιά από σπηλαιολόγους (υπάρχει φωτογραφικό υλικό του εσωτερικού στη σελίδα του ΕΟΣ Αλμυρού στο fb).

Έπειτα κατηφορίσαμε στο μονοπάτι του Πήλιουρα. Η ομορφιά μοναδική!! Δεν περιγράφεται. Ούτε αποτυπώνεται στις φωτογραφίες. Λες και είμαστε σε παραμύθι είπε η Ελίνα… και έτσι ήταν. Άφησε σε όλους εικόνες απείρου κάλλους στο νου και στην ψυχή. Ευχαριστούμε θερμά για ακόμη μια φορά τους οδηγούς μας για την προσπάθεια και τις επιλογές τους.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που ακολουθούν για την αντοχή και την πειθαρχία που δείχνουν… και ιδιαίτερα στην μικρότερη της παρέας την Μυρτώ!!!

Η επόμενη εξόρμηση θα γίνει την Κυριακή 05 Ιουλίου στο μονοπάτι των Καταρρακτών στο Πήλιο. Δηλώσεις συμμετοχής στην κα Αγελάρη-Μπαζή Έφη στο τηλέφωνο 6981898500.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.