Διάκριση σε μαθητικό διαγωνισμό για το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 23ου πανελληνίου μαθητικού διαγωνισμού για τους πρόσφυγες με θέμα «Όσα δεν μπαίνουν στη βαλίτσα» που διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης Νέων.

Στα 10 πρώτα σχολεία που διακρίθηκαν είναι και το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης με τους μαθητές-μαθήτριες Αμβραζή Αλεξάνδρα- Άννα, Αργύρη Ευαγγελία, Αβραδοπούλου Φωτεινή, Ζαβού Αναστασία, Κεπεσίδη Μαρία, Καρπέτη Χρήστο, Κυρίτση Αναστασία- Μαρία, Χατζηβασιλειάδη Μαρία, Καραγκούνη Κωνσταντίνο Παναγιώτη, Τσιάνη Βασιλική. Στη φωτογραφία το έργο των παιδιών από την Ευξεινούπολη.

Περισσότεροι από 1.300 μαθητές και μαθήτριες σχολικής ηλικίας, ανάμεσά τους και μαθητές πρόσφυγες, σε 36 πόλεις σε όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό μαθητικής δημιουργίας. Μαθητές όλων των ηλικιών προσκλήθηκαν να συζητήσουν, να εκφράσουν τις απόψεις τους, να διερευνήσουν, να μοιραστούν τις ιδέες τους και δουλεύοντας ομαδικά να απαντήσουν μέσα από τα κείμενα, τα κολλάζ, τις αφίσες και τα σχέδιά τους σε ερωτήματα όπως: «Πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν τόσοι άνθρωποι μέσα στην ιστορία δεν είχαν βρει καταφύγιο σε μια άλλη χώρα, όταν η δική τους δεν μπορούσε πια να τους προστατεύσει;» ή «Πόσα θα χάναμε από την κοινή μας ζωή αν οι άνθρωποι έχαναν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν το ταλέντο και τις δεξιότητές τους;».

Τα σχολεία που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό είναι τα εξής:
1ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου Θεσσαλονίκης
3ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης
1ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας
3ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Δημοτικό Σχολείο Κάμπου Χίου
Δημοτικό Σχολείο Λακκίου Λέρου σε συνεργασία με το LEDU – Κέντρο Μη τυπικής Εκπαίδευσης για παιδιά πρόσφυγες (ΑΡΣΙΣ)
Δημοτικό Σχολείο Χανιώτης Χαλκιδικής
Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο)
7ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού
Γυμνάσιο Ευξεινούπολης Μαγνησίας
3ο Γενικό Λύκειο Χίου
Λύκειο της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ

Από εμάς στο “Λαό του Αλμυρού” θερμά συγχαρητήρια στη Διευθύντρια, τους καθηγητές και τους μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης! Πάντα τέτοιες διακρίσεις!

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.