Κων. Μαραβέγιας: «εκπλήρωση προεκλογικών δεσμεύσεων της Ν.Δ., περισσότερες οικογένειες αποκτούν voucher για παιδικούς σταθμούς»Θα ήθελα να συγχαρώ την αρμόδια για θέματα Πρόνοιας υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου για την ικανοποίηση των αιτημάτων αύξησης επιδοτούμενων θέσεων σε παιδικούς / βρεφονηπιακούς σταθμούς. Πρόκειται για θέμα που έθεσα, μεταξύ άλλων, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και θέλω να ευχαριστήσω την υφυπουργό για την ανταπόκριση και την ευαισθησία που έδειξε και στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η διεύρυνση από 1ης Σεπτεμβρίου 2020 του προγράμματος voucher, σύμφωνα και με την προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού, θα καλύψει περίπου 20% περισσότερες οικογένειες προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόσβαση των περισσοτέρων βρεφών, νηπίων και παιδιών σε κατάλληλους χώρους φροντίδας και προσχολικής εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα «Δράση Εναρμόνισης Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» καλύπτει ανάγκες φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών ή εφήβων ΑμεΑ σε Παιδικούς Σταθμούς, Βρεφικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) & Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Πρόκειται για μια ακόμα πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Ν.Δ. που έρχεται να καλύψει μεγάλες κοινωνικές ανάγκες βοηθώντας πολλούς γονείς να προχωρήσουν επαγγελματικά.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.