Θετική έκβαση για τους αγρότες - Λαός Του Αλμυρού

Θετική έκβαση για τους αγρότες

Αφουγκραζόμενη τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα, η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Μαγνησίας δια του εκπροσώπου της, υπεύθυνο του αγροτικού τομέα της κ. Χάρη Κόκκαλη, προχώρησε σε συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με τη Πρόεδρο της ειδικής μόνιμης επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή επιτεύχθηκε η αναστολή καταβολής του τέλους επιτηδεύματος από τους αγρότες.

Η κ. Ζέττα Μ. Μακρή στις 4 Απριλίου 2020 κατέθεσε πρώτη από όλους τους βουλευτές ερώτηση για την αναστολή καταβολής του τέλους επιτηδεύματος από αγρότες του κανονικού καθεστώτος για το φορολογικό έτος 2019 ενώ κατάθεση ερώτησης έγινε και από τον βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Αθ. Λιούπη.

Τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έδρασαν για την θετική αντιμετώπιση του προβλήματος αντιλαμβανόμενα τις επιπτώσεις στην παραγωγική αυτή κατηγορία.
Πράγματι, στις 26 Ιουνίου ανακοίνωσε στη βουλή ο αν. υπουργός Οικονομικών κ. Α. Βεσυρόπουλος, την απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη για την αναστολή καταβολής του τέλους επιτηδεύματος από αγρότες του κανονικού καθεστώτος για το φορολογικό έτος 2019. Η αναστολή θα γίνει με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, αγρότες οι οποίοι εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και συμπλήρωσαν την πενταετία απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος την 31η Δεκεμβρίου 2018, είχαν για τα φορολογικά έτη από το 2019 και επόμενα, υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος, η οποία θα έπρεπε να καταβληθεί εντός του 2020.

Όπως είπε ο κ. Βεσυρόπουλος, «η δημιουργία ή ύπαρξη δημοσιονομικού χώρου θα αξιοποιείται πάντα στην κατεύθυνση της μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων. Δέσμευσή μας ήταν και παραμένει η μείωση της προκαταβολής φόρου, που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, αλλά και η μείωση και σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επαγγελματίες».

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχοντας πλήρη συναίσθηση της ιδιαίτερης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στον πρωτογενή τομέα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της για μείωση της φορολογίας, προχώρησε με εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην αναστολή της επιβολής του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019, για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι «για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει στην πράξη ότι βρίσκεται κοντά τους Έλληνες αγρότες κατανοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.