Πετυχημένη πορεία σε ομάδες της Κέρκυρας χαράζει τα τελευταία χρόνια ο Δημήτρης Φραγκούλης - Λαός Του Αλμυρού

Πετυχημένη πορεία σε ομάδες της Κέρκυρας χαράζει τα τελευταία χρόνια ο Δημήτρης Φραγκούλης

Ο Δημήτρης Φραγκούλης έχει μόνο φίλους στον Αλμυρό και αυτό επιβεβαιώθηκε τις τελευταίες ημέρες όταν βρέθηκε στην πόλη μας και συνάντησε παλιούς συμπαίκτες κι αθλητές. Ο Αγχιαλίτης προπονητής είναι μόνιμος κάτοικος Κέρκυρας τα τελευταία εννιά χρόνια όπου εργάζεται ως γυμναστής σε σχολεία του νησιού. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό όνομα στο χώρο του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου.
Διπλωματούχος προπονητής UEFA A, αλλά και της πρώτης σχολής φυσικής αγωγής που έκανε η ΕΠΟ, ξεκίνησε την προπονητική πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Στον Αλμυρό παράγοντες, ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι θυμούνται ότι υπήρξε ένας παίκτης που ξεχώρισε για πολλά χρόνια, ενώ όταν διατέλεσε υπηρεσιακός τεχνικός του ΓΣΑ, έδωσε σε πολλά ντόπια παιδιά την ευκαιρία να αγωνιστούν και να αναδειχθούν με την κυανόλευκη φανέλα. Αφού ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα εκεί όπου την ξεκίνησε, ως παίκτης του Πυράσου, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Δήμητρας  την οποία ανέβασε από το Β’ στο Α’ Τοπικό το 2011 (σε εκείνο το αξέχαστο ματς εκτός έδρας με αντίπαλο τον Άνθιμο Γαζή). Ξεκίνησε και τον επόμενο χρόνο στους “πράσινους” της Ευξεινούπολης αλλά νωρίς στο πρωτάθλημα του 2011-12 αποχώρησε αφού η εκπαιδευτική του θέση ήταν σε σχολεία της Κέρκυρας. Άγνωστος στο νησί, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει έργο και να εκτιμηθεί η δουλειά του. Εργάστηκε τρία χρόνια με επιτυχία στην Ολυμπιάδα Καρουσάδων στο τοπικό, μετά ανέλαβε την Κ15 της ΠΑΕ Κέρκυρα, ακολούθησαν οι Κ17, Κ20 και υπήρξε ως γυμναστής μέλος των προπονητικών επιτελείων της ομάδος σε Σούπερ Λιγκ και Β’ Εθνική. Συνεργάστηκε με γνωστά ονόματα της προπονητικής όπως τους Γρηγορίου, Ελευθερόπουλο, Βοσνιάδη, Τσιώλη, Ματζουράκη. Πέρυσι ήταν γυμναστής/βοηθός προπονητή στον Θιναλιακό Αραχάβης που συμμετείχε στη Γ’ Εθνική, μία ομάδα αρκετά μακρυά από τη χώρα στο βόρειο τμήμα του νησιού.
Ο εν λόγω σύλλογος τη σεζόν 2019-20 είχε εξαιρετική πορεία τερματίζοντας στην 5η θέση του 4ου ομίλου (όταν έγινε η διακοπή του πρωταθλήματος) αλλά τη νέα περίοδο, σύμφωνα με τις πληροφορίες,  θα “υποβιβαστεί” οικειοθελώς στο τοπικό λόγω οικονομικών ζητημάτων. Ο Δημήτρης Φραγκούλης πλέον θα έχει την ευθύνη της καθοδήγησης καθώς θα είναι ο πρώτος προπονητής. 
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.