Μείωση ποινών στην υπόθεση της εξαφανισμένης Κοντούλη από την Αμαλιάπολη - Λαός Του Αλμυρού

Μείωση ποινών στην υπόθεση της εξαφανισμένης Κοντούλη από την Αμαλιάπολη

Η πολύκροτη υπόθεση για την εξαφανισμένη Μαριάννα-Εριέττα Κοντούλη από την Αμαλιάπολη φαίνεται πως παίρνει τίτλους τέλους με τη μείωση ποινών που αποδόθηκαν χθες Τετάρτη 8 Ιουλίου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Θυμίζουμε ότι τα ίχνη της 70χρονης καθηγήτριας μπαλέτου χάθηκαν το καλοκαίρι του 2002 από την Αμαλιάπολη. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν εντοπίστηκαν μεταβιβάσεις της περιουσίας της ενώ αγνοούταν, πράγμα που κινητοποίησε εισαγγελική έρευνα το 2008 και μετά από αναφορά της ετεροθαλής αδερφής της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου. Η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί από το 2002.
Ένοχοι κατά πλειοψηφία κρίθηκαν δυο επιχειρηματίες και ένας γιατρός για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, ενώ έπαυσε η δίωξή τους για απάτη.

Η υπόθεση αφορούσε την μεταβίβαση έξι ακινήτων, συνολικής έκτασης 100 στρεμμάτων, την χρονική περίοδο 2004-2007 στην περιοχή του Αλμυρού.
Ο 65χρονος επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος για πλαστογραφία και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών, μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή. Στον γιατρό από την Αττική, 71 χρόνων, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων. Στον 71χρονο επιχειρηματία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων. (πηγή e-thessalia.gr).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ακόμη τρία άτομα είχαν κατηγορηθεί και κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε πρώτο βαθμό.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.