Τα αθλητικά έργα στην Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΤα περισσότερα από 120 αθλητικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 45 εκατομμυρίων ευρώ, που δικαιολογούν τον τίτλο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ως Πρώτης Αθλητικής Περιφέρειας στη χώρα, παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Η στενή, συνεχής και παραγωγική συνεργασία Περιφέρειας και Υπουργείου αποτυπώνεται τόσο με την ανακοίνωση χρηματοδότησης ύψους 897.000 ευρώ για την πλήρη ανακατασκευή του στίβου στο Αλκαζάρ, όσο και σε επίπεδο συναντίληψης για την προώθηση νέων και πιο ιδιαίτερων αθλητικών τομέων, για τους οποίους ο κ. Αυγενάκης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον όπως το Ποδηλατοδρόμιο αλλά και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός: «Είναι ιδιαίτερη χαρά να υποδέχομαι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, την πρώτη αθλητική περιφέρεια στη χώρα, ένα φίλο από τα παλιά, το Λευτέρη Αυγενάκη. Είναι μεγάλη χαρά που είναι Υφυπουργός Αθλητισμού, γιατί ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Χαιρόμαστε που με τη στήριξή του γίνονται βήματα ανάπτυξης, εκσυγχρονισμού και συγχρονισμού του αθλητισμού με την εποχή μας. Τον ευχαριστώ για την ανταπόκριση στο αίτημα μας για αναβάθμιση του στίβου στο παλιό γήπεδο του Αλκαζάρ. Ο Υπουργός πρόκειται να εγκρίνει 897.000 ευρώ για την πλήρη ανακατασκευή του ταρτάν, μετά τη μελέτη που κάναμε αλλά και για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού που θα αξιοποιηθεί στους αγώνες που διοργανώνουμε».

Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης: «Οι υπηρεσίες του Κώστα Αγοραστού αγκαλιάζονται, εκτιμώνται και επιβραβεύονται από τους πολίτες της Θεσσαλίας. Είμαι εδώ για να επιβεβαιώσουμε αυτό που είχαμε συμφωνήσει. Προχωράμε το έργο των 897.000 ευρώ για το Αλκαζάρ. Αλλά και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις που αναβαθμίζονται, εκσυγχρονίζονται και παραδίδονται στους πολίτες, στους αθλητές και τα ερασιτεχνικά σωματεία. Χάρηκα πολύ που η Περιφέρεια έχει αναπτυχθεί σε αθλητικούς τομείς πιο ιδιαίτερους, όπως για παράδειγμα το Ποδηλατοδρόμιο. Μπράβο, γιατί αγκαλιάζετε πολύ γρήγορα και πολύ έξυπνα έναν αθλητικό τομέα πολύ ιδιαίτερο, αφού έχετε την τιμή να έχετε στην Περιφέρεια σας έναν κορυφαίο αθλητή, τον Χρήστο Βολικάκη».

Τα αθλητικά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βελτιώνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις σε 10 Κλειστά Γυμναστήρια στην Π.Ε. Λάρισας: Φαλάνης, Αγιάς, Τυρνάβου, Γιάννουλης, Αργυροπουλίου, Φαρσάλων, Βερδικούσιας, Δομένικου, Χάλκης και Πλατυκάμπου. Ανακατασκεύασε 21 Γήπεδα Ποδοσφαίρου: Τερψιθέας, Μάνδρας, Ελευθεραί (Βοηθητικό). Φιλιππούπολης, Ανάβρας, Φαρσάλων, Ελασσόνας, Βλαχογιαννίου, Τσαριτσάνης, Μεγάλου Ελευθεροχωρίου, Μελισσοχωρίου, Ομορφοχωρίου, Μελίας, Νέου Περιβολίου, Μακρυχωρίου, Συκουρίου, Παραποτάμου, Καλοχωρίου, Ακαδημία Τυρνάβου, Δαμασίου και Ροδιάς. Κατασκεύασε το Κλειστό Γυμναστήριο του10ου Γυμνασίου Λάρισας, γήπεδα μπάσκετ και βόλει σε 17 σχολικές αυλές (1ο Δημοτικό Αγιάς, 2ο Δημοτικό Αγιάς, Γυμνάσιο-Λύκειο Αγιάς, 1ο Δημοτικό Φαρσάλων, στο Σταυρό Φαρσάλων, στη Βαμβακού, στο Δομένικο, στον Ευαγγελισμό, στη Βερδικούσια, στο Βλαχογιάννι, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ελασσόνας, στο δημοτικό της Γλαύκης, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Μακρυχωρίου, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πυργετού, στο Δημοτικό Γόννων, στο Αργυροπούλι και στον Αμπελώνα). Βελτίωσε τις εγκαταστάσεις στο ΕΑΚ Λάρισας (αίθουσα κλειστού στίβου) και στα Γήπεδα Τένις του ΑΣΑΛ. Χρηματοδότησε το ανοικτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, το Γυμναστήριο του 1ου Λυκείου Λάρισας, εργασίες για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του Γυμναστηρίου Αμπελώνα, έργα στο Εθνικό Στάδιο Φαρσάλων, εργασίες βελτίωσης του Αθλητικού Κέντρου της Φιλιππούπολης ώστε να μπορεί να αδειοδοτηθεί κ.α.

-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδότησε Κλειστό Γυμναστήριο στην Αγριά, Κλειστό Γυμναστήριο στη Ζαγορά, την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου, Ολυμπιακών διαστάσεων Σκοπευτήριο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Δρομολογεί την κατασκευή ανοικτού Ποδηλατοδρομίου ευρωπαϊκών προδιαγραφών στο Βόλο, σε χώρο απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Βελτίωσε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο ΕΑΚ Βόλου, στο στάδιο της Νεάπολης, στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας “Παντελής Μαγουλάς”, στο Αθλητικό Κέντρο Σούρπης, στα γήπεδα Σαρακηνού, Μαγνησιακού και Στεφανοβικείου, το γήπεδο Αστέρα Ριζόμυλου και τα γήπεδα ποδοσφαίρου Ευξεινουπολης, Πλατάνου, Πτελεού και Σούρπης. Στη Σκιάθο, εξόπλισε το γήπεδο μπάσκετ, στη Σκόπελο διαμόρφωσε υπαίθριους αθλητικούς χώρους, στην Αλόννησο διαμόρφωσε τον περιβάλλοντα χώρο στο Κλειστό Γυμναστήριο, κατασκεύασε βοηθητικές εγκαταστάσεις και ηλεκτροφώτισε τον χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου στις Κοπρισιές.

-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσε το Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας-αίθουσα βαρέων αθλημάτων, αναβάθμισε το Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου που επιπλέον αναβαθμίζεται ενεργειακά, κατασκεύασε γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλει στο Ανθηρό Αργιθέας, ολοκλήρωσε παρεμβάσεις στο προπονητικό κέντρο Αναγέννησης στο Σταυρό και στα γήπεδα Αστέρα Καρδίτσας, Μαυροματίου, Λεονταρίου, Μητρόπολης, στο Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Καρδίτσας και προωθεί τη δημιουργία Κέντρου Αθλητικών δράσεων στην λίμνη Πλαστήρα.

-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί μελέτη για το Κλειστό Γυμναστήριο στο χώρο του ΤΕΦΑΑ, συντηρεί και βελτιώνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Δημοτικών Σταδίων Τρικάλων, Φαρκαδόνας, Οιχαλίας, Πύλης, Καλαμπάκας, σε Αρδάνι, Ριζαριό, Καστράκι, Καλομοίρα και στο Αθλητικό Κέντρο Σωτήρας. Κατασκεύασε περιφράξεις στα γήπεδα Πύργου, Αγίας Μονής, Πηγής, Γάβρου, Ασπροκλησιάς, Λεπτοκαρυάς, Πυργετού, Διάβας, Παραποτάμου, συντηρεί και εξοπλίζει αποδυτήρια στα γήπεδα Σαρακίνας, Πύργου, Λόγγου, Κρηνίτσας, Μεγάλων Καλυβίων, Καστρακίου, τοποθετεί μπασκέτες και τέρματα στα σχολεία 5ο Δημοτικό Καλαμπάκας, Δημοτικό Πυργετού, Δημοτικό Σωτήρα, Δημοτικό Διάβας, τοποθετεί μπασκέτες και τέρματα στα γήπεδα Μαυρελίου, Αγιόφυλλου, Αρδανίου, Βασιλικής, Μπάρας Τρικάλων, τοποθετεί παρκέ στο βοηθητικό χώρο του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ. Ακόμη, χρηματοδοτεί μελέτη για Προπονητικό Κέντρο στη θέση Κόρπ στο Βροντερό Πύλης.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.