Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη
Καθόλου αστείο

Παρατηρώ τις αντιδράσεις κάποιων αναγνωστών στις αναρτήσεις μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ας μου επιτραπούν οι λέξεις «δεξιοί» και «αριστεροί» για να συνεννοούμαστε. Αναρτούμε Δελτία Τύπου της Ν.Δ. και παρατηρώ συγκεκριμένους αριστερούς να πατούν το εικονίδιο με τη φατσούλα που γελάει… κοροϊδεύοντας το περιεχόμενο. Αναρτούμε Δελτία Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και παρατηρώ συγκεκριμένους δεξιούς να πατούν το ίδιο εικονίδιο, κοροϊδεύοντας και αυτοί.

Πιθανώς και κάποια πράγματα στην πολιτική… μας κάνουν και γελάμε… Αλλά… με ενοχλεί όταν κάποιοι εύκολα χαρακτηρίζουν το Δελτίο Τύπου, όχι για το περιεχόμενο, αλλά για την πολιτική προέλευσή του. Προσωπικά, ακόμη και τα …αστεία, δεν τα θεωρώ αστεία. Εφόσον είναι οι σκέψεις και αποφάσεις εκλεγμένων, με σοβαρότητα πρέπει να τα κρίνουμε και να… τους κρίνουμε. Περίσκεψη και δράση χρειάζεται. Ουσιαστική δράση. Όσο για την περίσκεψη… Πως μπορεί να διαφωνεί κανείς πάντα με κάποιο κόμμα, πως μπορεί να διαφωνεί πάντοτε με κάποιο πρόσωπο, κτλ; Αλλά και το αντίστροφο. Πως είναι δυνατόν κάποιος ή κάποιο κόμμα πάντοτε να σε εκφράζει; Είναι υγιές; Προκύπτει μετά από σκέψη, ή από εμπάθεια;

Σε κάθε περίπτωση είναι όλοι ελεύθεροι να αντιδρούν όπως νιώθουν. Τι βοηθάει όμως να διαμορφωθεί η «επόμενη μέρα», το πολιτικό σκηνικό; Η δική μου επιλογή, είναι να διαβάζω, να σκέπτομαι, να μη φοβάμαι να συμφωνήσω και με κάποιον που δεν ψήφισα όπως και να διαφωνήσω με κάποιον που ψήφισα και να λαμβάνω δράση αναλόγως, πως. Κατά τα άλλα, «δικό σας».

Θάλασσα τα κάναμε στη θάλασσα

Ακούνε καλά τα αυτάκια μου; Θέλουν να φέρουν ιστιοφόρα στο Αχίλλειο και τουρισμό και τους διώχνουμε; Τι περιμένουμε;

Υγρότοπους έχουμε; Μέριμνα υπάρχει;

76 Υγρότοπους στη Θεσσαλία μετρά η Περιφέρεια και ερευνούμε αν οι υγρότοποι του Αλμυρού συγκαταλλέγονται σ’ αυτούς που θα μπουν στον Βαλκανικό χάρτη. Θυμίζουμε ότι μέχρι πρόσφατα καθηγητής Πανεπιστημίου δήλωνε στον «Λαό» ότι οι λίμνες Ζερέλια, δεν είναι καταχωρημένες στο δίκτυο λιμνών της Ελλάδος…

Πιστεύουμε να υπάρχει μέριμνα από τους αιρετούς, δημοτικούς συμβούλους και βουλευτές, να μη μείνουν εκτός οι υγρότοποί μας, οι άλλοτε προστατευμένοι από το Natura και γιατί όχι προς αυτή την κατεύθυνση, να αξιοποιηθεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τους εξαιρετικούς καθηγητές που το στελεχώνουν.

Ο χάρτης και η βάση δεδομένων με τους υγρότοπους της  Βαλκανικής Μεσογείου παρουσιάστηκαν στο διαδικτυακό τελικό συνέδριο του προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας  Balkan –Mediterranean 2014-2020 Wetmain Areas, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στόχο την ανάδειξη, προστασία και τουριστική αξιοποίηση των 76 καταγεγραμμένων υγροτόπων που διαθέτει. Στο πρόγραμμα συνεργάζονται 10 Ερευνητικά Ιδρύματα και Υπηρεσίες Περιβάλλοντος από Βουλγαρία, Αλβανία και Ελλάδα. Την χώρα εκπροσωπούν το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και, ως παρατηρητής εταίρος, το Τμήμα Βιοποικιλότητας και Προστατευόμενων Περιοχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αναλάβει την προβολή του έργου και προχωρά στην έκδοση Οδηγού με πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την γνωριμία του κοινού με τους 76 υγρότοπους της περιοχής, συνδέοντας τους με επισκέψιμα σημεία ενδιαφέροντος εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός, η ορνιθοπαρατήρηση κ.α.

Επιτέλους παιδίατρος

Στελεχώθηκε με παιδίατρο το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, μετά από μακρόχρονη προσπάθεια πολλών φορέων και πολιτών. Ο παιδίατρος δέχεται καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, πρωινές ώρες.

Για τις εκπτώσεις – Μένουμε Αλμυρό

Η αγορά μας, μας χρειάζεται, ώστε να συνεχίσει να μας προσφέρει αγαθά στην πόρτα μας, στην πόλη μας. Οι τιμές των εμπορικών φέτος είναι πολύ προσιτές και εν μέσω εκπτώσεων θα γίνουν ακόμη καλύτερες. Μένουμε στον Αλμυρό, ψωνίζουμε στον Αλμυρό, στηρίζουμε την τοπική οικονομία, στηρίζουμε την οικονομία μας.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.