Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση γνωριμίας για τους Εφέδρους Αξιωματικούς Μαγνησίας στον Πλάτανο
Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας (Ν.Π.Δ.Δ.) που υπάγεται στην ΔΕΠΑΘΑ/ΓΕΕΘΑ/ΥΠΕΘΑ, κάλεσε τους Εφέδρους Αξιωματικούς Επαρχίας Αλμυρού, που υπηρέτησαν τη θητεία τους και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατό-Αεροπορία-Ναυτικό), από τον Αλμυρό και τα προσκείμενα χωριά της επαρχίας Αλμυρού, Νέα Αγχίαλο και Μικροθήβες στην 1η Ενημερωτική Συνάντηση Γνωριμίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου στο γήπεδο του Πλατάνου.

Σκοπός της συνάντησης γνωριμίας ήταν οι Έφεδροι Αξιωματικοί να ενημερωθούν για τη λειτουργία, τους σκοπούς, τις δραστηριότητες του και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στον Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας. Tην εκδήλωση προετοίμασε κατάλληλα το μέλος του Συνδέσμου Έφεδρος Λοχαγός κ. Χριστοδούλου Αθανάσιος, πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πλατάνου Αλμυρού και το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας. Την ηχητική κάλυψη στο χώρο ανέλαβε το μέλος έφ. αξκός κ. Λασκαρίδης Μίλτος, γυναικολόγος-μαιευτήρας στον Αλμυρό.
Το «παρών» έδωσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Α.Ν Μαγνησίας κ.κ. Σιαφάκας Β., Μπάτης Αθ., Ανδρινός Στ., Σουλιώτης Γ., Γκανάτσιος Σ., Μαραγκός Λ. και οι οποίοι έστησαν τη γραμματεία με το κατάλληλο υλικό ώστε ερχόμενοι οι εφ. αξκοί να ενημερώνονται χωρίς συνωστισμό για τα απαραίτητα έντυπα εγγραφής και να συμπληρώνουν τις αιτήσεις τους.
Η εκδήλωση άρχισε με το καλωσόρισμα του προέδρου του Τ.Τ. Πλατάνου κ. Χριστοδούλου ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εφέδρους αξιωματικούς και το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΑΝ που αποδέχθηκαν την πρόταση του να πραγματοποιηθεί στο χώρο αυτό και για την συμμετοχή τους. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τεθνεώτων εφέδρων αξιωματικών επαρχίας Αλμυρού. Μεταξύ των άλλων, παρευρέθηκαν εκ μέρους του Δημάρχου Αλμυρού ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Λάρισας κ. Απ. Βερέμης και πολλοί έφεδροι αξιωματικοί της επαρχίας Αλμυρού και Ν. Αγχιάλου.
Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Λάρισας κ. Απ. Βερέμης απηύθυνε χαιρετισμό και ευχαρίστησε για την πρόσκληση να παραστεί στην εκδήλωση και συνεχάρη τον Πρόεδρο και το δ.σ. του ΣΕΑΝ Μαγνησίας για την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει τα προηγούμενα χρόνια, όπως επίσης και για την άψογη προετοιμασία και οργάνωσή της.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν Μαγνησίας Εφ. Ταγματάρχης (ΠΖ) κ. Κων/νος Καραδήμας ο οποίος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Πλατάνου και μέλους του ΣΕΑΝ για την προετοιμασία, την οργάνωση και την διάθεση του πολύ καλού χώρου του γηπέδου. Επίσης για τη διάθεση νερών κι αναψυκτικών, των μέτρων πρόληψης για τον COVID19 με αντισηπτικά, γάντια και μάσκες και την τακτοποίηση καθισμάτων ανά δύο μέτρα στο χώρο του γηπέδου, ώστε με ασφάλεια να διεξαχθεί η συνάντηση.
Αναφέρθηκε στην ιστορία του ΣΕΑΝ που γιορτάζει φέτος τα 75 χρόνια λειτουργίας του και το έργο και τις δραστηριότητες που επιτελέστηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα μίλησε για τους σκοπούς των ΣΕΑΝ, τις προαγωγές και τα δικαιώματα των εφ. αξκών. Μετά προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από τις δράσεις του Συνδέσμου μέχρι σήμερα.

Αναμνηστικά επετειακά μετάλλια των 75 χρόνων ίδρυσης του ΣΕΑΝ Μαγνησίας απένειμε ο Πρόεδρος στον Αντιδήμαρχο Αλμυρού κ. Παπαϊωάννου, στον Πρόεδρο του ΣΕΑΝ Λάρισας κ. Βερέμη Απ. και τον πρόεδρο του Τ.Σ. Πλατάνου κ. Χριστοδούλου.

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.