Φράγμα και επερωτήσεις απασχόλησαν τους συμβούλους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού - Λαός Του Αλμυρού

Φράγμα και επερωτήσεις απασχόλησαν τους συμβούλους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

Εντάχθηκε ο Δήμος στο Φιλόδημος

για συντήρηση λιμενικών εγκαταστάσεων

Αίτηση-υπόμνημα του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Εσερίδη, ώστε να ενημερώσει, αλλά και να ενημερωθεί ότι υπάλληλος του Δήμου ενώ έχει καταδικαστεί για παραπτώματα με ποινές φυλάκισης με αναστολή και εξαιτίας αυτού θα έπρεπε να υποβαθμιστεί στον 5ο βαθμό, ο Δήμος Αλμυρού με απόφαση της εισηγήτριας υπαλλήλου του Δήμου και του υπηρεσιακού συμβουλίου «επιβραβεύεται» στον 1ο βαθμό. Ο κ. Εσερίδης καταλήγει στο ερώτημά του, συμπεριλήφθησαν οι καταδικαστικές αποφάσεις στο φάκελο που ενέκρινε το υπηρεσιακό συμβούλιο; Αναμένουμε την επίσημη απάντηση της Δημοτικής Αρχής.

Τέλος ο κ. Εσερίδης ζήτησε να εξετάσει η Δημοτική Αρχή, αν είναι εφικτό να βοηθήσουμε στην οικονομική ενίσχυση οικογένειας που η 8χρονη κόρη τους πάσχει από καρκίνο, μετά τη δημοσιοποίηση της ανάγκης στο «Λαό» του Αλμυρού. Εκτός έδρας και κάμερας, οι σύμβουλοι δεσμεύτηκαν να συζητήσουν το θέμα, ώστε είτε υπηρεσιακά, είτε ατομικά να ενισχύσουν την προσπάθεια.

Ο κ. Δαλακούρας ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να παρέμβει στο ζήτημα απαγόρευσης χρήσης pillar και νερού σε σκάφη στο Αχίλλειο μετά από απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου. Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ, ρώτησε αν νομιμοποιείται σ’ αυτή την απόφαση το Τοπικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσει στη δημιουργία Λιμενικού ταμείου, ενέργειες τις οποίες ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική Αρχή.

Η λειτουργία του φράγματος απασχόλησε για ώρα τους Δημοτικούς Συμβούλους, μετά από ερώτημα του κ. Δαλακούρα. Ο κ. Χατζηκυριάκος, ενημέρωσε το Σώμα για συναντήσεις και ενέργειες που κάνει η Δημοτική Αρχή και η υπηρεσία της ΔΕΥΑΑΛ και την ανάγκη ειδικού φορέα λειτουργίας. Πιο συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων «πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο έργο, χρειάζεται ειδικό προσωπικό και συνεχή παρακολούθηση. Χρειάζεται νέο ολοκληρωμένο σχέδιο για να λειτουργήσει. Σε κάθε περίπτωση όταν κατά τις επισκευές χρειάζεται να δώσουμε νερό από άλλες γεωτρήσεις, αυτές είναι ελεγμένες και αξιοποιήσιμες.

Πονοκέφαλος για τη Δημοτική Αρχή φαίνεται να είναι η πραγματοποίηση ή η ακύρωση του παζαριού, καθώς δημιουργεί προβλήματα στον προϋπολογισμό και την υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος του Δήμου, τυπικά και ουσιαστικά. Αναμένουμε ακόμη την επίσημη απόφαση και ανακοίνωση.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η αποδοχή της ένταξης του Δήμου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για τη σύνταξη, επικαιροποίηση σχεδίων και μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης λιμενικών υποδομών και δημοτικών λιμενικών ταμείων και δημοτικών λιμενικών εγκαταστάσεων. Αυτά αφορούν σε έργα συνολικού προϋπολογισμού 233.677,25 για τον Δήμο Αλμυρού για αναβάθμιση Λιμενικών εγκαταστάσεων Αγίου Ιωάννη Ευξεινούπολης, Αμαλιάπολης, Πηγαδίου Πτελεού, Αχιλλείου Πτελεού και παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.