Ζ. Μακρή: Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου - Λαός Του Αλμυρού

Ζ. Μακρή: Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου ΒόλουΣτις 29 Ιουλίου 2020, η πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κ. Αχ. Καραμανλή, στην οποία ετέθησαν και συζητήθηκαν σειρά θεμάτων του νομού αρμοδιότητάς του.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η κ. Μακρή ενημερώθηκε ότι ο υπουργός κ. Κ. Αχ. Καραμανλής προέβη με τη με αρ. Δ21/1103/Φ.Δ03.02 (ΦΕΚ 3254/Τεύχος Β/5-08-2020) απόφασή του να εντάξει στον προγραμματισμό, του υπουργείου του, την ανέγερση και κατασκευή, μέσω ΣΔΙΤ, δικαστικών μεγάρων, μεταξύ αυτών και του δικαστικού Μεγάρου Βόλου. Με αυτή την απόφαση αποδεικνύεται ότι η αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του τρόπου απονομής της δικαιοσύνης έχει γίνει απολύτως αντιληπτή από την κυβέρνηση της ΝΔ και τους υπουργούς της.

Η κ. Μακρή δήλωσε πως η καλή και απαραίτητη αρχή για την ικανοποίηση του χρόνιου και χρονίζοντος αυτού προβλήματος του νομικού κόσμου της Μαγνησίας θα έχει, τάχιστα, την ανάλογη ολοκλήρωση, δηλαδή την κατασκευή και λειτουργία σύγχρονου δικαστικού μεγάρου, που θα οδηγήσει στην αναβάθμιση και τη βελτίωση της ποιότητας της απονομής της δικαιοσύνης. «Οι προσπάθειες για την κατασκευή και λειτουργία του νέου κτιρίου πρέπει να ξεκινήσουν το νωρίτερο δυνατό» δήλωσε η βουλευτής που, χρόνια, στηρίζει, με συνεχείς παρεμβάσεις, το πάγιο αίτημα του νομικού κόσμου της περιοχής.

Επίσης, η βουλευτής, λαμβάνοντας υπόψη την αρνητική αξιολόγηση από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, του υποδειχθέντος, από τους φορείς της περιοχής, οικοπέδου – επιφυλάξεις και φόβους είχε, πολλάκις, εκφράσει η κ. Μακρή επισημαίνοντας τις αδυναμίες αυτής της πρότασης – δηλώνει ότι “περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η εξεύρεση κατάλληλου οικοπέδου. Μόνον έτσι δε θα μείνει αναξιοποίητη η απόφαση του Κ. Αχ. Καραμανλή. Εξίσου, όμως, επιτακτική είναι και η συντήρηση του υφιστάμενου δικαστικού μεγάρου ώστε εργαζόμενοι, δικηγόροι και δικαστές να λειτουργούν υπό ανθρώπινες συνθήκες!”
Και η κ. Μακρή κατέληξε: “Χάσαμε πολύ χρόνο! Πρέπει τώρα να εργαστούμε όλοι μαζί, με ομοφωνία και συνεργασία αλλά και με ρεαλισμό και κοινή λογική!”.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.