Ν. Αγχίαλος: Τεράστιες ζημιές σε αμπέλια και δενδροκαλλιέργειες – Δηλώσεις Γ. Μποτού-Τοκαλή, Ν. Τοκαλή, Αλ. Αναγνώστου - Λαός Του Αλμυρού

Ν. Αγχίαλος: Τεράστιες ζημιές σε αμπέλια και δενδροκαλλιέργειες – Δηλώσεις Γ. Μποτού-Τοκαλή, Ν. Τοκαλή, Αλ. Αναγνώστου

Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε τη Ν. Αγχίαλο το βράδυ της Πέμπτης, στρόβιλοι, χαλάζι και δυνατοί άνεμοι, κατέστρεψαν αμπέλια και δενδροκαλλιέργειες.

Στην περιοχή «πύλης Αεροδρομίου» και μέχρι τη θέση «Μάγουλα» στη Νέα Αγχίαλο, επλήγησαν περίπου 5.000 στρέμματα καλλιεργειών.

Η κάμερα του almyros.gr «ξεναγήθηκε» στην περιοχή από τη Γεωργία Μπουντού Τοκαλή, Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, κάτοικου Νέας Αγχιάλου και τους αγρότες Νίκο Τοκαλή και Αλέκο Αναγνώστου οι οποίοι δήλωσαν μεταξύ άλλων:

Γ. Μποντού-Τοκαλή: Η κακοκαιρία που σημειώθηκε στη Νέα Αγχίαλο και συνοδεύτηκε από έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση είχε ως αποτέλεσμα μεγάλη καταστροφή στις καλλιέργειες. Σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε πολλά είδη καλλιεργειών. Οι αγρότες μας σήμερα, μας υπέδειξαν τα σημεία. Υπήρξε από πλευράς Δήμου Βόλου άμεση επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ στη Λάρισα και τη Δευτέρα περιμένουμε τον επόπτη Μαγνησίας, οπότε θα γίνει μια πρώτη εκτίμηση στις ζημιές. Μετά την αναγγελία αυτών, θα έρθει κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, για εξονυχιστική αυτοψία, προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες μας. Δυστυχώς περιμένουμε και δεύτερο κύμα κακοκαιρίας μέχρι την Κυριακή, ελπίζουμε να μην είναι τόσο έντονο.

Ν. Τοκαλής: Το χαλάζι προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε περιοχές της Νέας Αγχιάλου. Ανεμοστρόβιλος χάλασε σχεδόν όλες τις καλλιέργειες της Ν. Αγχιάλου, σταφύλια, ελιές, φιστίκια, αμύγδαλα, μπαξεβανικά, βαμβάκια.. Απ’ όπου πέρασε κατέστρεψε τα πάντα. Ειδικά η παραγωγή των σταφυλιών, της ελιάς και των αμυγδάλων έχει ζημιά στο 70-80%, είναι ανεπανόρθωτη σε μια έκταση τουλάχιστον 5.000 στρεμμάτων. Πρέπει άμεσα τα κλιμάκια να υπολογίσουν τις ζημιές, καθώς δεν επιδιορθώνεται με ψεκασμούς ή κάτι άλλο. Τα σταφύλια ειδικά είναι προ του τρύγου… Σημειώθηκαν πολλές φυτικές ζημιές, έσπασαν πολλά δέντρα, έπεσαν ολόκληρες σειρές από αμπέλια.

Αλ. Αναγνώστου: Ζήσαμε ένα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Τα τελευταία 50 χρόνια δεν θυμάμαι να είχαμε κάτι τέτοιο στη Νέα Αγχίαλο. Έχει επηρεαστεί όλος ο κάμπος της Ν. Αγχιάλου. Οι ελιές χτυπήθηκαν μέχρι μέσα… και θα σαπίσουν. Αυτή ήταν θύελλα… όχι απλά κακοκαιρία.

Σαρωτικό μπουρίνι στον Αλμυρό – video
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.