Διακρίσεις για τον Φτελιανό Αντώνη Παπακωνσταντίνου
Πέντε μετάλλια στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας!

Σε προπονητικό κοινόβιο της εθνικής ομάδας κωπηλασίας βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, πρωταθλητής Ελλάδος με καταγωγή από τον Πτελεό! Συμμετέχει το διάστημα από 2 έως 30 Αυγούστου, στο προπονητικό καμπ Ανδρών και κάτω των 23 ετών από το οποίο ουσιαστικά θα προκύψουν οι εθνικές ομάδες και τα πληρώματα που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα επερχόμενα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το φθινόπωρο (Κ23 στο Ντούισμπουργκ Γερμανίας και Ανδρών στην Πολωνία).

Ο Παπακωνσταντίνου είναι αθλητής του ΕΝΟΑ (Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών, σωματείου της Αθήνας) και στο πρόσφατο 86ο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στα τέλη Ιουλίου κατέκτησε 5 μετάλλια, τέσσερα χρυσά και ένα αργυρό!!!

Πιο συγκεκριμένα, ήταν 1ος στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών Ανδρών, 1ος στο τετραπλό σκιφ Ανδρών (πλήρωμα μαζί με τους Γιάνναρο, Τζουμέμη, Καλανδαρίδη), 1ος στο διπλό σκιφ Ανδρών (μαζί με τον Καλανδαρίδη), 1ος στο σκιφ Ανδρών κάτω των 23 ετών, 2ος στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών Ανδρών (με παρτενέρ τον Αθανασιάδη Καούδη).
Να τονίσουμε ότι την τελευταία διετία, ο κωπηλάτης γεννηθείς το 1999, με καταγωγή από την περιοχή μας, μέλος ενός συλλόγου με μεγάλη παράδοση στο άθλημα κι ανάδειξη πολλών ολυμπιονικών, έφθασε στην κορυφή της Ευρώπης και τη δεύτερη θέση σε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα! Ήταν το 2018 όταν μαζί με τον Γιάννη Μαρόκο, στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, πήραν χρυσό στο Ευρωπαϊκό Κ23 στη Λευκορωσία, ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κ23 στην Πολωνία και ασημένιο στο Παγκόσμιο Ανδρών στη Βουλγαρία.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.