Η Δωρ. Κολυνδρίνη για τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Βόλου
Επιστολή στον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας κ.κ. Κικίλια και Κοντοζαμάνη, στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη και στον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ντόκο, απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, με θέμα τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή τονίζει, την επιτακτική ανάγκη μεταφοράς της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου σε χώρο μόνιμο που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις.
Αυτό ήταν και το θέμα συνάντησης της προέδρου και της ταμία του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία κ.κ. Λουκάκη και Ταταρίδου, με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη.

Στην επιστολή αναφέρεται: “Μέχρι και πριν από λίγους μήνες η Μ.Μ.Α. στεγαζόταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Νοσοκομείου Βόλου, ο οποίος λόγω της πανδημίας του Covid-19 επιτάχθηκε, με αποτέλεσμα η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας να μεταφερθεί.

Ο χώρος, στον οποίο τώρα στεγάζεται η Μονάδα, εξυπηρετεί και ασθενείς με ποικίλες ασθένειες και κρίνεται ακατάλληλος για να φιλοξενεί ασθενείς με μεσογειακή αναιμία, ενώ παράλληλα θα επαναλειτουργήσει ως εξωτερικό γυναικολογικό ιατρείο. Ο χώρος στον οποίο αναμένεται να μεταφερθεί εκ νέου η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, δεν θερμαίνεται, δεν ψύχεται και όπως εύκολα καταλαβαίνει κάποιος, ο χώρος είναι απολύτως ακατάλληλος για ασθενείς που χρειάζονται μεταγγίσεις αίματος.

Γνωρίζοντας τις προσπάθειές σας για ένα σύστημα υγείας που να εξυπηρετεί απολύτως τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για τη διαμόρφωση ενός νέου χώρου για τη στέγαση της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου που θα πληροί απόλυτα τις ανάγκες τέτοιων ασθενών, όπως άλλωστε έχετε ενημερωθεί σχετικά από επιστολή που σας στάλθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.