Καραλής: Φινάλε στους αγώνες με ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση στο πανελλήνιο Ανδρών - Λαός Του Αλμυρού

Καραλής: Φινάλε στους αγώνες με ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση στο πανελλήνιο ΑνδρώνΤην τέταρτη θέση στους Νέους Κάτω των 23 ετών και την έβδομη στους Άνδρες κατέκτησε ο Σπύρος Καραλής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε το Σαββατοκύριακο 8-9 Αυγούστου, προσθέτοντας άλλη μία διάκριση στο ενεργητικό του. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας.

Ο 17χρονος αθλητής είχε τέσσερα έγκυρα άλματα, όλα πάνω από τα επτά μέτρα! Ξεκίνησε με 7,05, συνέχισε με 7,24, ακολούθησαν δύο άκυρα και οι άλλες δύο προσπάθειες στα 7,16 και 7, 26. Το τελευταίο του άλμα ήταν η καλύτερη επίδοσή του. Για δύο εκατοστά έχασε ακόμη μία θέση στην τριάδα της κατηγορίας Κ23 ετών. Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι ο Σπύρος ήταν ο μικρότερος σε ηλικία που συμμετείχε στο μήκος από τους δώδεκα αθλητές, 17 ετών. Ο ενδέκατος Ανδρεοσόπουλος είναι 19 ετών, ο δεύτερος Ματζουρόγιαννης 21 και οι υπόλοιποι από 22 έως 29. Αυτό δείχνει πολλά για την αγωνιστική βελτίωση του άλτης από το Αϊδίνι.

Συν τοις άλλοις, θα πρέπει να εξάρουμε την προσπάθεια του για τρεις ακόμη λόγους: πρώτον, αγωνίστηκε τραυματίας με τράβηγμα στο δικέφαλο του δεξιού του ποδιού, δεύτερον, συμμετείχε για πρώτη φορά στην κατηγορία Ανδρών και τρίτον, έχοντας συσσωρευμένη κούραση αφού ο αγώνας αυτός ήταν ο πέμπτος συνεχόμενος! Μετά από αποχή τριών μηνών από τα στάδια -κάτι βεβαίως που ίσχυσε για όλους τους αθλητές-, ο Σπύρος Καραλής μέσα στο καλοκαίρι έδωσε κατά σειρά δύο διασυλλογικούς αγώνες και τρία πανελλήνια πρωταθλήματα (κατηγορίας Κ18: δύο χρυσά σε μήκος και τριπλούν, Κ20: χάλκινο στο μήκος, Κ23-Ανδρών: τέταρτη κι έβδομη θέση αντιστοίχως).

Ξεπέρασε και σταθεροποιήθηκε πάνω από τα επτά μέτρα. Μάλιστα, ένα από τα χθεσινά άκυρα άλματά του ήταν πολύ μεγάλο, πάνω από 7,40 όπως μάς δήλωσε αλλά για λίγο είχε πατήσει τη βαλβίδα.

Το σημαντικό είναι ότι παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένος, αγώνα με αγώνα ξεπερνούσε τον εαυτό του, έδειξε ότι το μέλλον τού ανήκει. “Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον αγώνα μου που ήταν ο πρώτος σε αυτή την κατηγορία. Έδωσα βαθμούς στο σύλλογό μου, τον Ολυμπιακό Πειραιώς που αναδείχθηκε πρωταθλητής τόσο στην κατηγορία Κ23 όσο και στους Άνδρες. Αγωνίστηκα τραυματίας αλλά θεωρώ ότι είχα πολύ καλή εμφάνιση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύλλογο, τον προπονητή μου Αποστόλη Καθηνιώτη και την οικογένειά μου που με στήριξαν και με στηρίζουν πολύ για να μπορέσω να φθάσω σε αυτό το αποτέλεσμα” σχολίασε στο “Λαό” ο Σπύρος Καραλής, ο οποίος πλέον θα έχει διακοπές ύστερα από μια πολύ απαιτητική για τον ίδιο περίοδο με προπονήσεις και συνεχόμενους αγώνες.

Η φωτογραφία προέρχεται από την επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού https://www.olympiacossfp.gr/
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.