Σε αντίξοες συνθήκες οι Σκηνοπαίκτες ‘καναν το… θαύμα τους και την παράσταση για τη Βασιλική
 «Στη ζωή υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων. Οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι. Οι απαισιόδοξοι έχουν συνήθως δίκιο. Αν όμως η ανθρωπότητα έφτασε ως εδώ, αυτό το οφείλει στους αισιόδοξους.» (Καρλ Πόπερ.)

Το παραπάνω μας θυμίζει ο Γ. Τσιντσίνης στο Δελτίο του αυτή την εβδομάδα. Κάπως έτσι, παρά τις προγνώσεις καιρού, οι «Σκηνοπαίκτες» έστησαν τα σκηνικά τους και τις καρέκλες τους, φόρεσαν το χαμόγελό τους και έστησαν την κάλπη τους για τη Βασιλική, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Σ’ αυτό το κάλεσμα, σ’ αυτή την προετοιμασία, ανταποκρίθηκαν πολλοί συμπολίτες μας και έτσι… έγινε το θαύμα και καλύφθηκε μεγάλο μέρος των εξόδων που η οικογένεια της Βασιλικής καλείται να καλύψει στην πολύμηνη θεραπεία της.

Δυστυχώς στα πρώτα λεπτά της παράστασης της Τετάρτης, ο καιρός μας έκανε μια τρίλεπτη βροχούλα, η οποία ανέβαλε την παράσταση. Δεν πειράζει όμως…  ο σκοπός επετεύχθη.

Την επομένη οι «Σκηνοπαίκτες» έστησαν και πάλι, όλα, από την αρχή, υποδέχθηκαν την Βασιλική με την οικογένειά της και έδωσαν την καλύτερή τους παράσταση (πραγματικά, ακόμη καλύτεροι, από την χειμωνιάτικη παράστασή τους).

Οι ίδιοι περιγράφουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης των Σκηνοπαικτών:

Και ο αέρας φυσούσε, και τα σκηνικά ήταν μούσκεμα, και ο φωτισμός ήταν ο απολύτως απαραίτητος, και ψιχάλες έπεσαν, και γλιστρούσε η σκηνή και η θερμοκρασία ήταν ιδιαιτέρως χαμηλή για την εποχή! Ε, και; Να που μπορούμε όλοι, μπροστά και πίσω από τη σκηνή, να γίνουμε παντός καιρού και ανεξαρτήτων συνθηκών, ειδικά όταν η κινητήριος δύναμη είναι η αγάπη και η προσφορά στο συνάνθρωπο! “Χτίζεις στην άμμο και χτίζοντας και ξαναχτίζοντας κάνεις την άμμο πέτρα!” (Χόρχε Λουίς Μπόρχες, 1899-1986, Αργεντινός συγγραφέας)

Υπό αντίξοες συνθήκες, αλλά με επιμονή και πείσμα, τα μέλη της θεατρικής ομάδας ΣκηνοΠαίκτες καταφέραμε να ανεβάσουμε την προγραμματισμένη παράσταση “Μπαμπά; Α, μπα!” στο Πάρκο της Ευξεινούπολης, την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους στήριξαν την προσπάθειά μας μπροστά και πίσω από τη σκηνή, αλλά και όλους εσάς που δυο μέρες τώρα προσφέρατε με την οικονομική σας ενίσχυση μια ανάσα ανακούφισης στην οικογένεια της μικρής Βασιλικής! Η παρουσία της στη χθεσινή μας παράσταση μας έδωσε δύναμη και επαληθεύει την πεποίθηση ότι, όταν κάποιος θέλει κάτι πολύ, μπορεί να τα καταφέρει! Ας το θυμάται αυτό και η ίδια και η υπέροχη οικογένειά της στον μεγάλο αγώνα που έχουν μπροστά τους!

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους συντελεστές και ηθοποιούς και όλους όσους έσπευσαν να στηρίξουν την προσπάθεια!

Συντελεστές: Εμψύχωση/Σκηνοθεσία: Συνοδή Φουκαλά, Βοηθός σκηνοθέτη: Βαγγέλης Κούργιας, Μουσική επιμέλεια: Έφη Τελκή, Σκηνικά: Θεατρική Ομάδα ΣκηνοΠαίκτες, Επιμέλεια ήχου/φωτισμού: Κώστας Κολώνης, Φροντιστήριο/Υποστήριξη: Βασίλης Γιαννουλάκης, Οργάνωση: Έφη Αγελάρη-Μπαζή, Φωτογραφίες: Photostyle, Λάμπρος Μπαζής, Μακιγιάζ: Face & Body- Studio Αισθητικής, Νεκταρία Κοτζαπαναγιώτη, Υποβολείο: Μαίρη Κρικελά, Επιμέλεια αφίσας-προγράμματος: Βιβή Χαμηλού, Χορηγός επικοινωνίας: Λαός του Αλμυρού, Ερμήνευσαν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Δημητρόβα Βάσω – Βέσκα, Ζωγράφου Αφροδίτη – Ρόη, Θεοδωράκη Δήμητρα – Τζένη, Μπαζής Αντώνης – Παναγιώτης, Ξυνός Στέργιος – Χρήστος, Χαμηλού Βιβή – Βάσω

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.