Παρουσία επισήμων κλήρου και λαού πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός για την απελευθέρωση του Αλμυρού
Όπως αναφέρεται και στο Δελτίο Τύπου του Δήμου, η νεότερη ιστορία του Αλμυρού αρχίζει επίσημα την Δευτέρα 17 Αυγούστου 1881, όταν τα ελληνικά στρατεύματα μπήκαν στην πόλη και έγινε η επίσημη παράδοση του από τις τουρκικές αρχές και η παραλαβή του από τις ελληνικές. Στις 17 Αυγούστου του 1881 τα ελληνικά στρατεύματα καταλαμβάνουν τον Αλμυρό. Σύσσωμοι οι κάτοικοι όλης της περιοχής με επικεφαλής τις εκκλησιαστικές και πολιτικές αρχές υποδέχονται τα ελληνικά στρατεύματα στην είσοδο της πόλης στο δρόμο που οδηγούσε από τη Σούρπη στον Αλμυρό. Με ενθουσιασμό μεγάλο, ζητωκραυγές και χειροκροτήματα άρχοντες, κλήρος και λαός, δακρυσμένοι αγκαλιάζουν τους ελευθερωτές. Στη συνέχεια όλη αυτή η πανηγυρική πομπή κατευθύνεται στη μοναδική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου γίνεται μεγάλη πανηγυρική Δοξολογία.

Στη μνήμη όσων αγωνίσθηκαν και πότισαν με το αίμα τους τα Αλμυριώτικα χώματα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρόγραμμα εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ήταν αρκετά περιορισμένο λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού και ακολουθήθηκε ως εξής:

Κατά τη Λειτουργία προεξήρχαν οι πατέρες Αιμιλιανός Χικάρος και ο Π. Χρήστος Μπούντης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Επίσημη δοξολογία, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των οργανώσεων και των συμπολιτών μας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κος Θεόδωρος Κρίκης – Φαλτάκας, Φιλόλογος. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας και η τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.