Π.Ε. Μαγνησίας: Συνεχείς έλεγχοι για τα μέτρα προστασίας από covid


Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων στα πλαίσια της προσπάθειας για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID -19. Συγκεκριμένα υπάλληλοι του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, πραγματοποίησαν από 09/07/2020 έως και σήμερα, σχετικούς ελέγχους σε 107 επιχειρήσεις (εστίασης, super market, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, κομμωτήρια κλπ.) που δραστηριοποιούνται στον κεντρικό ιστό της πόλης του Βόλου.

Επίσης κατά το ως άνω χρονικό διάστημα διενεργήθηκαν 16 σχετικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις τοπικές κοινότητες Πορταριάς και Μακρυνίτσας και 8 στη Ν. Αγχίαλο.

Από τον έλεγχο στις λαϊκές αγορές συντάχθηκαν πράξεις επιβολής προστίμου σε 4 πωλητές για μη χρήση μάσκας (πρόστιμο 150€).

Για την τήρηση του ωραρίου λειτουργίας, διενεργήθηκαν από 21-08-20 έως 24-08-20, έλεγχοι σε 150 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον κεντρικό ιστό της πόλης του Βόλου, καθώς και στην περιοχή Αλυκών, Αγριάς και Άλλης Μεριάς. Δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση, με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να τηρούν όλα όσα προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Κολυνδρίνη δήλωσε ότι «Η πανδημία της νόσου του κορωνοϊού (COVID-19) παραμένει σε εξέλιξη. Η χρήση προστατευτικής μάσκας και η σωστή εφαρμογή της, οδηγεί σε μείωση του βαθμού μετάδοσης, της επιδημικής καμπύλης και του αριθμού των νέων κρουσμάτων, όπως άλλωστε και η αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προφύλαξης όπως αυτά προβλέπονται από τις σχετικές οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου και των ειδικών λοιμοξιολόγων. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων. Η νομοθεσία θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και προς κάθε κατεύθυνση».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.