Εκδήλωση του Συλλ. Μικρασιατών για τον Χρυσόστομο Σμύρνης
Το Σάββατο το απόγευμα 12 Σεπτεμβρίου, οι μικρασιάτες αντάμωσαν να τιμήσουν τη μνήμη του Ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης, λίγες μέρες πριν την ημέρα Εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Τελέστηκε Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και επιμνημόσυνη δέηση στο Ιερό Παρεκκλήσι του Αγίου, πρωτοστατούντος του πρωτοπρεσβύτερου π. Ευστάθιου Βαρβαρέλη. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στον ίδιο χώρο.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να δουν τις νέες παραδοσιακές φορεσιές του χορευτικού του Συλλόγου, δωρεές των Γιάννη Τέα, Χρήστου Καραζούπη, Απόστολου Καρκαλιά και του Δημήτρη Κοντοστάθη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Τέας, ο πρώην Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης και η επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης #ζωή_αλλάζουμε κα Ζωή Ράππου.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών επαρχίας Αλμυρού ευχαριστούν όλους όσους παρέστησαν, τους ψάλτες, τους χορηγούς των φορεσιών και την ΕΚΠΟΛ για τη συμβολή της.

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.