Ικανοποίηση Ζέττας Μακρή από την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου - Λαός Του Αλμυρού

Ικανοποίηση Ζέττας Μακρή από την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίουΤην ικανοποίησή της εξέφρασε η πρόεδρος της ειδικής, μόνιμη επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ.Μακρή από την άμεση επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου, στην Μαγνησία, για να διαπιστώσουν το μέγεθος των προκληθεισών ζημιών και να δεσμευθούν για την ταχύτερη δυνατή αποκατάστασή τους.

Τα κυβερνητικά στελέχη που επισκέφθηκαν την περιοχή ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκρέκας και ο γενικός γραμματέας Υποδομών κ. Γ. Καραγιάννης.
Η βουλευτής είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Λιβάνιο για το μέγεθος των ζημιών, που προκλήθηκαν στον Αλμυρό και την Ν. Αγχίαλο καθώς είχε, ήδη, η ίδια επισκεφθεί, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Β. Χατζηκυριάκο και τον διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Ν. Μητσογιάννη, τις περιοχές και είχε διαπιστώσει το μέγεθος της πρωτοφανούς καταστροφής.
Ο Υφυπουργός, παρουσία και του Περιφερειάρχη, υπέδειξε στον δήμαρχο Αλμυρού τον τρόπο και την απαιτούμενη γραφειοκρατική διαδικασία, ώστε να λάβει,ταχύτατα,τα απαραίτητα κονδύλια, διαδικασία εξαιρετικά γρήγορη για περιοχές, που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.Το ίδιο κατατοπιστικός ήταν και ο γενικός γραμματέας υποδομών για τα θέματα της αρμοδιότητάς του.
Η κ. Μακρή, κατόπιν, συμμετείχε στην διευρυμένη σύσκεψη,που έγινε στο δημαρχείο Αλμυρού, με την συμμετοχή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου είχε την ευκαιρία να διεκτραγωδήσει την απελπιστική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί των περιοχών Αλμυρού και Ν. Αγχιάλου,μη παραλείποντας να τονίσει ότι ζημιές, λόγω της κακοκαιρίας έχουν πάθει και περιοχές του Πηλίου, αναφέροντας, χαρακτηριστικά, την καταστροφή, για τρίτη, συνεχόμενη χρονιά και δεύτερη εντός του 2020,της παραγωγής στο Πουρί.
Ζήτησε την “έγκαιρη και ακριβή καταγραφή των ζημιών” και άκουσε,με ικανοποίηση, την σχετική δέσμευση του υφυπουργού. Άλλωστε,τις αμέσως επόμενες ημέρες, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, παρουσία και του διοικητή κ. Α. Λυκουρέντζος, θα επισκεφθεί την Θεσσαλία, επίσκεψη που προοιωνίζεται θετικές και γρήγορες κινήσεις αποζημίωσης των αγροτών.
Την ίδια ικανοποίηση εξέφρασε η κ. Μακρή για τις εξαγγελίες του υπουργού κ. Σταϊκούρα, που, κατ´εντολή του πρωθυπουργού, ανακοίνωσε σειρά μέτρων οικονομικής ανακούφισης των πληγέντων, μέτρων απολύτως απαραίτητων λόγω της πρωτοφανούς καταστροφής.
“Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή μας” δήλωσε η κ. Μακρή “με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, με στοχευμένες παρεμβάσεις και αποτελεσματικές κινήσεις στέκονται στο πλευρό των πληγέντων”.Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.