Συνάντηση Δημάρχου με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - Λαός Του Αλμυρού

Συνάντηση Δημάρχου με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑΚλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Αλμυρού και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βαγγέλη Χατζηκυριάκο για ενημέρωση σχετικά με τη διαμορφωθείσα κατάσταση των τελευταίων ημερών. Μετά το πέρας της σύσκεψης, μετέβησαν στο Χολόρεμα, το Αργιλοχώρι κι άλλα σημεία για αυτοψία στις πληγείσες περιοχές από τον «Ιανό».

Παρόντες ήταν ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αρμόδιος υφυπουργός Σταύρος Αραχωβίτης, η αναπλ. τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και επίσης πρώην υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Συντονιστής του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής Φάνη Κουρεμπές, οι βουλευτές Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου (αναπλ. τομεάρχης Οικονομικών), ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζώγας, ο Στέργιος Κοντογεωργάκης, υπεύθυνος στην περιοχή Αλμυρού για τα αγροτικά ζητήματα και στελέχη της τοπικής οργάνωσης.

Ο κ. Χατζηκυριάκος ενημέρωσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι υποδομές του Δήμου Αλμυρού, μίλησε για το αίτημα των αγροτών να ενταχθούν στις επιχειρήσεις, για τις προτεραιότητες των εργασιών των προηγούμενων ημερών κι αυτών που ακολουθούν, ενώ ζήτησε εάν είναι εφικτό, οι Δήμοι που επλήγησαν και έχουν μελέτες για έργα στο πρόγραμμα «Τρίτσης», για υποδομές, αντιπλημμυρικά, πολιτική προστασία, να λάβουν προτεραιότητα και μια ειδική αξιολόγηση.

Ο κ. Μεϊκόπουλος και η κα Τελιγιορίδου ρώτησαν τον Δήμαρχο πόσα χρήματα εκτιμάει ότι χρειάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών και η απάντηση ήταν ότι «σίγουρα απαιτούνται πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που έχουν δοθεί. Μόνο 2 εκατομμύρια τουλάχιστον θα χρειαστούν για να γίνει σωστά ο Περιφερειακός. Έχουν εξαφανιστεί 5 χιλιόμετρα αγωγού, γεφύρια και διαβάσεις αγροτικής οδοποιίας. Τα χρήματα είναι πολύ λίγα για τις υποδομές, ωστόσο η αμεσότητα που δόθηκαν, μας λύνει τα χέρια για τις πρώτες εβδομάδες».

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε μεταξύ των άλλων: «Δήμαρχε καλό κουράγιο σε σένα, το δημοτικό σου συμβούλιο, τους δημότες Αλμυρού, συλλυπητήρια στην οικογένεια του 40άχρονου πυροσβέστη που έφυγε χθες από τη ζωή και σ’ αυτές των θυμάτων του «Ιανού». Δεν έχουν αξιοποιηθεί όλα τα εργαλεία που μπορούσαν από την Κυβέρνηση. Δεν αναφέρθηκε το ταμείο αλληλεγγύης που θα μπορούσε να είναι άλλος ένας σημαντικός πόρος για τις υποδομές. Πρέπει να ενεργοποιηθεί το ταμείο αγροτικών εγγυήσεων για να δοθούν άτοκα δάνεια στους αγρότες. Πρέπει να ζητήσουμε την ενεργοποίηση του άρθρου 18 του κανονισμού του ΕΛΓΑ για γενικευμένη και όχι εξειδικευμένη εκτίμηση των ζημιών».

Στο τέλος, το λόγο πήρε ο κ. Ζώγας ο οποίος αφού ευχαρίστησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία τους στον Αλμυρό, τους ζήτησε να είναι «συνέχεια κοντά μας γιατί ο Δήμος θέλει πολύ καιρό για να επανέλθει».
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.