Δράσεις σε θέματα υγείας στον Δήμο Ρήγα Φεραίου


Με επιτυχία την Πέμπτη 25/9/2020, στο χώρο του “Bοήθεια στο σπίτι” στο Στεφανοβίκειο, σε συνέχεια της Θεματικής Εβδομάδας Διατροφικής Συμβουλευτικής του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου, πραγματοποιήθηκε διατροφική συμβουλευτική.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Κ.Ε.Π Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου και του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι. Δόθηκαν δωρεάν οδηγίες στους δημότες από την ειδική διαιτολόγο συνεργάτη του ΚΕΠ Υγείας, Ακριβούση Μαρία για καλύτερη ρύθμιση των χρόνιων νοσημάτων, έγινε λιπομέτρηση και δόθηκε συμβουλευτική για σωστή ισορροπημένη διατροφή.
Επίσης, από τους εργαζόμενους του “Βοήθεια στο σπίτι”, πραγματοποιήθηκε δράση πρόληψης χρονίων νοσημάτων και ενημέρωση για τους εμβολιασμούς στους κατοίκους της τρίτης ηλικίας της Κοκκίνας. Η παραπάνω δράση είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη ηλικία και θα συνεχιστεί σε όλες τις κοινότητες του Δήμου, παίρνοντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης της δημόσιας υγείας.( Covid-19)
Η Αντωνία Χασιώτη, συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου αναφέρει: «Ευχαριστούμε θερμά την επιστημονική συνεργάτη μας διατροφολόγο Μαρία Ακριβούση, η οποία στα πλαίσια του εθελοντισμού πρόσφερε τις υπηρεσίες της δίνοντας χρήσιμες οδηγίες διατροφής στους δημότες μας. Οι παραπάνω δράσεις αποτελούν για τον Δήμο μια ευκαιρία για να βοηθηθούν και να ωφεληθούν οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας, μέσα από μια σειρά προγραμμάτων πρόληψης και ενημέρωσης σε θέματα υγείας. Στόχος είναι η προάσπιση και προαγωγή της δημόσιας υγείας, η προώθηση της σημασίας της πρόληψης και η υιοθέτησης υγιεινών προτύπων ζωής».

Τεστ μνήμης σε Βελεστίνο και Στεφανοβίκειο
Ως συνέχεια της ενημερωτικής δράσης του ειδικού κέντρου ημέρας διασύνδεσης από την εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ που πραγματοποιήθηκε στο Βελεστίνο προγραμματίζονται από το ΚΕΠ Υγείας και το “Βοήθεια στο σπίτι” του Δήμου Ρήγα Φεραίου τεστ μνήμης.

Σε δημότες του Βελεστίνου στις 6/10/2020 και ώρες 9πμ -13,00μ στο χώρο του “Βοήθεια στο σπίτι” έναντι πλατείας ρολογιού.

Στο Στεφανοβίκειο στις 12/10/2020 και ώρες 9πμ-13,00μ στο χώρο του “Βοήθεια στο σπίτι”- Περιφερειακό ιατρείο Στεφανοβικείου.

Μέσω του παραπάνω προγράμματος ελέγχου μνήμης είναι ο εντοπισμός πιθανών δυσκολιών μνήμης, κρίσης, προσοχής, συγκέντρωσης, λόγου και μάθησης που ίσως οφείλονται στην νόσο Alzheimer ή σε άλλου τύπου άνοια.
Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί από το επιστημονικό προσωπικό του ειδικού κέντρου ημέρας διασύνδεσης από την εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ αφορά άντρες και γυναίκες με σημάδια απώλειας μνήμης Για την διαδικασία και τις πληροφορίες που συλλέγονται τηρείται το απόρρητο. Όσοι δημότες επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο τηλέφωνο 2425023794

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.