Δελτίο τύπου Σύριζα Αλμυρού για τις καταστροφές του Ιανού - Λαός Του Αλμυρού

Δελτίο τύπου Σύριζα Αλμυρού για τις καταστροφές του ΙανούΗ περιοχή του δήμου Αλμυρού για μια ακόμη φορά μετρά τις τεράστιες ζημιές που άφησε πίσω του με το πέρασμα του ο κυκλώνας “Ιανός”

Τεράστιες είναι οι ζημιές στις υποδομές του δήμου μας στην οδοποιία στην ύδρευση στην αποχέτευση, χωριά είναι ακόμη αποκλεισμένα πόσιμο νερό πλέον δεν υπάρχει.

Ακόμη πιο μεγάλες είναι οι ζημίες που υπέστησαν οι άνθρωποι που μοχθούν αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι. Χωράφια κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν, δέντρα ξεριζωθήκαν, αμπέλια το ίδιο, βαμβακοχώραφα πλημμύρισαν με συνέπεια την καταστροφή των προϊόντων τα οποία ήταν όλα έτοιμα για συγκομιδή. Στάβλοι, ζώα, κυψέλες, βάρκες τα ίδια και χειρότερα.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε όλα αυτά ήταν ακαριαία.

Κλιμάκιά μας είναι καθημερινά στον Αλμυρό και θα είναι για όσο διάστημα χρειαστεί ώστε αφ’ ενός να εκτιμήσουν το μέγεθος της καταστροφής αλλά κυρίως να σταθούν δίπλα στους κατοίκους και να προσπαθήσουν να επιλύσουν με τον καλύτερο τρόπο όλα τα προβλήματα πιέζοντας με κάθε τρόπο μια ελλιπή κυβέρνηση που δείχνει να μην έχει αντιληφθεί το μέγεθος των ζημιών και προσπαθεί από την πρώτη στιγμή με μηδαμινά μέτρα να επιλύσει τα τεράστια προβλήματα και προσπαθεί εντέχνως να αποβάλλει αρκετούς συμπολίτες μας από αυτά που δικαιούνται.

Οι δικές μας προτάσεις για την γρήγορη και αποτελεσματική επίλυση όλων των προβλημάτων είναι:

1) Κατεπείγουσα αποκατάσταση της ύδρευσης, οδοποιίας και αγροτικής οδοποιία με άμεση αξιοποίηση των κονδυλίων που δόθηκαν στον δήμο.

2) Άμεση αποζημίωση των αγροτών, κτηνοτροφών, μελισσοκόμων, αλιέων όχι μόνο για την φετινή σοδειά αλλά και για το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Η αποζημίωση του κεφαλαίου να αφορά όλους τους πληγέντες.

3) Αποζημίωση όλων των επιχειρήσεων του τόπου μας που υπέστησαν ζημίες στις περιουσίες τους. 

ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.