ΕΟΣ Αλμυρού-Ορειβασία: Μεγάλη συμμετοχή στην εξόρμηση στο Γερακοβούνι, έπονται κι άλλες…
Μεγάλη συμμετοχή είχε η εξόρμηση του ΕΟΣ Αλμυρού στο Γερακοβούνι την περασμένη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου…

Μοναδική η αίσθηση να ανεβαίνεις στο ψηλότερο σημείο και να βλέπεις τον τόπο που κατοικείς από ψηλά… Να θαυμάζεις τη μορφολογία και την ποικιλία χρωμάτων ξηράς και θάλασσας… Από εκεί ψηλά θαυμάσαμε τη μοναδική αυτή θέα… από το  Γερακοβούνι! Εκεί βρέθηκε μια παρέα 25 ατόμων την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου με καλή διάθεση και πείσμα ότι θα καταφέρουμε την ανάβαση στην  πρώτη κορυφή, από την επανέναρξη των δράσεων του τμήματος ορειβασίας.

Η ανάβαση ξεκίνησε  από το βόρειο λούκι με ενδιάμεση στάση τις «Κορομηλιές». Στην κορυφή πολύ καλός καιρός, με αεράκι να μας δροσίζει. Ξεκούραση, κολατσιό, πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες και φυσικά ξενάγηση των γύρω κορυφών της Όθρυος, Πήλιουρας και Γκιούζι καθώς και των απέναντι κορυφών που λόγω της καθαρής ατμόσφαιρας φαίνονταν καθαρά Δέλφι της Δίρφυς, Λιάκουρα του Παρνασσού,  Κόρακα των Βαρδουσίων, Πυραμίδα της Γκιώνας και του Πύργου της Οίτης. Επόμενη στάση η κορυφή Τσάκος και επιστροφή περιφερειακά πάνω από την Περδικόβρυση.

Όλοι έμειναν ικανοποιημένοι και περήφανοι για την κατάκτηση της πρώτης κορυφής. Μείνετε συντονισμένοι, συνεχίζουμε…

Προγραμματισμός δράσεων για το προσεχές διάστημα.

Στις 11/10/2020 στη μονή Φλαμουρίου, Πήλιο.
Στις 01/11/2020 στην κορυφή Προφήτης Ηλίας, Κίσσαβος
Στις 06/12/2020 στην κορυφή Γκιούζι, Όθρυς.

Οι ημερομηνίες ενδέχεται να τροποποιούνται λόγω καιρού και μπορεί να προστίθενται και κάποιες εκτάκτως. Απαραίτητος εξοπλισμός για συμμετοχή στις δράσεις του συλλόγου είναι: σακίδιο, ορειβατικά μποτάκια, νερό, ατομικό φαρμακείο, μπουφάν, αδιάβροχο, αντιανεμικό, σνακς.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι μέλη του συλλόγου. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην  έφορο του τμήματος κα Μπαζή-Αγελάρη Έφη τηλ: 6981 898 500 καθώς και στο τηλέφωνο του συλλόγου 6989 822 066. Πληροφορίες για την πεζοπορία στο Πήλιο θα ανακοινωθούν την ερχόμενη βδομάδα.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.