Δήμος Ρήγα Φεραίου: Ράμπες για ΑμΕΑ στα σχολεία και WiFi σε κοινόχρηστους χώρους
Στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» εντάχθηκε νέο έργο για όλες τις σχολικές μονάδες στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, μετά από τις επιτυχείς, άμεσες και ολοκληρωμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 76.260 ευρώ. Σκοπός είναι η βελτίωση των υποδομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης.

Θα κατασκευαστούν ράμπες σε 13 σχολικές μονάδες του Δήμου Ρήγα Φεραίου και χώροι υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε 22 σχολικές μονάδες του Δήμου Ρήγα. Συνολικά εργασίες θα γίνουν σε 23 σχολικές μονάδες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπου κάθε σχολική μονάδα αποτελεί ξεχωριστό υποέργο.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας αναφέρθηκε σχετικά: « Ένα σημαντικό ποσοστό των σχολείων παρατηρείται να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα προσβασιμότητας ΑμεΑ, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει η καθημερινή εξυπηρέτησης τους στους χώρους της εκπαίδευσης. Με το συγκεκριμένο έργο επιλύουμε κάθε δυσκολία προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ εξασφαλίζοντας ίσα δικαιώματα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και πλήρη κοινωνική ενσωμάτωση. Η ορθή και ποιοτική λειτουργία των σχολικών μονάδων του δήμου μας βρίσκεται πάντα σε πρώτη προτεραιότητα και προσπαθούμε καθημερινά να διασφαλίζουμε άριστες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το έργο έχει, ήδη, ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και θα ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του».

Πρόγραμμα WiFi4EU σε κοινόχρηστους χώρους από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Το πρόγραμμα WiFi4EU υλοποιεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ύψους 15.000 ευρώ με στόχο την παροχή δωρεάν ασύρματης πρόσβασης, σε κλειστούς ή υπαίθριους δημόσιους χώρους, δίνοντας στους χρήστες πρόσβαση στην κοινωνία των Gigabit και βελτιώνοντας τον ψηφιακό γραμματισμό.

Επιπλέον, στόχος του προγράμματος WiFi4EU είναι η στήριξη της εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού WiFi στα κέντρα κοινωνικής ζωής.
Ο Δήμος υπέγραψε, ήδη, τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο προμηθευτή του εξοπλισμού και εκτιμάται ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει άμεση σύνδεση του WiFi με αποτέλεσμα όλοι οι δημότες και επισκέπτες του δήμου να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας δήλωσε : «Ο δήμος μας κέρδισε χρηματοδότηση κατόπιν υποβολής αιτήματος στην πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υλοποίηση της δράσης WiFi4EU με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών και του ασύρματου δικτύου υψηλών ταχυτήτων. Υλοποιούμε το πρόγραμμα WiFi4EU, με στόχο όλοι οι δημότες μας και οι επισκέπτες να έχουν άμεση και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, καθώς πλέον η διαδικτυακή πρόσβαση αποτελεί κοινωνικό αγαθό».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.