Δήμος Ρήγα Φεραίου: Προχωράει το έργο στο δίκτυο ύδρευσης Κεραμιδίου
Στο 50% έχουν φτάσει οι εργασίες του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Κεραμιδίου, το οποίο εντάσσεται στο έργο «Εκσυγχρονισμός Υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση», ύψους 750.000 ευρώ. Παράλληλα, γίνονται οι συνδέσεις των υπαρχόντων υδρομέτρων των ιδιωτών στο νέο δίκτυο.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡΦ, Ιωάννης Κορώνας δήλωσε: «Το έργο του δικτύου ύδρευσης στο Κεραμίδι προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς έχοντας φτάσει στο 50% των εργασιών από τον ανάδοχο. Η υπηρεσία μας έχει προχωρήσει συγχρόνως σε συνδέσεις ιδιωτών με το νέο δίκτυο. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την Τ.Κ. Κεραμιδίου με το οποίο θα αποκατασταθεί πλήρως το υπάρχον δίκτυο, θα εκσυγχρονιστεί και θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες παροχής ύδατος.»

Το έργο έχει ως φυσικό αντικείμενο την αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου αμιαντοσωλήνων με αγωγούς από PE τρίτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων και των παροχών προς τους καταναλωτές. Η διέλευση των αγωγών θα γίνει μέσα από το οδικό δίκτυο της κοινότητας.

Η διαδρομή των αγωγών επιλέχθηκε με στόχο τον εύκολο έλεγχο και επισκευή σε τυχόν βλάβη του δικτύου αλλά και την εύκολη μελλοντική επέκταση προς σημεία που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή υδροδότηση. Συγχρόνως κατά την κατασκευή λόγω των εναλλαγών που παρατηρούνται στην κλίση του φυσικού εδάφους υπάρχει πρόβλεψη για κατασκευή όπου απαιτείται διατάξεων αερεξαγωγής ή εκκένωσης.

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.