Στήριξη των σχολείων της Μαγνησίας με εξοπλισμό τηλεκπαίδευσης ζητά ο Κ. Μαραβέγιας
Ενημέρωση για τη στήριξη των σχολείων της Μαγνησίας με εξοπλισμό τηλεκπαίδευσης, ζητεί ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με Ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.
Ειδικότερα, σε συνέχεια προηγούμενης Ερώτησής του (από 10-4-20) για το ίδιο θέμα, ο κ. Μαραβέγιας θέτει για μια ακόμη φορά υπόψη της αρμόδιας υπουργού το αίτημα γονέων για παροχή φορητών ηλεκτρονικών συσκευών στους μαθητές που καλούνται να συμμετάσχουν (όπως χρειάστηκε και κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος κορωνοϊού) σε δραστηριότητες τηλεκπαίδευσης.

Ενδεικτικά επικαλείται σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΟΠΟΤΤΕ) που θέτει το ζήτημα της άμεσης χορήγησης υπολογιστών (tablet και laptop), ιδιαίτερα στα παιδιά εκείνα που έχουν ανάγκη.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, είναι γεγονός ότι οι μαθητές προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν ουσιαστικά στα εξ αποστάσεως μαθήματα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε κάποιου είδους υπολογιστή, καθώς η εκπαιδευτική τηλεόραση προφανώς δεν επαρκεί από μόνη της. Είναι επίσης προφανές ότι αν και τιτάνιο -αφού αφορά σχεδόν 1 εκατομμύριο μαθητές- το παραπάνω έργο πρέπει να προχωρήσει πολύ γρήγορα, έχοντας βέβαια υπ’ όψη τις μεγάλες γραφειοκρατικές δυσκολίες του.

Ήδη, όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, συνολικά 40.278 φορητές συσκευές έχουν μοιρασθεί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της παρούσας διακυβέρνησης, μέχρι και τον Νοέμβριο του 2020, για την διευκόλυνση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία όλης της χώρας.

Επειδή, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος κορωνοϊού είχαν ζητηθεί πάνω από 7.500 ηλεκτρονικοί υπολογιστές (τάμπλετ ή λάπτοπ) για γυμνάσια και λύκεια του νομού, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να ενημερωθεί από την κ. Κεραμέως:
1. Πόσες τέτοιες συσκευές διατέθηκαν τελικά προς κάλυψη των αναγκών τηλεκπαίδευσης στα σχολεία της Μαγνησίας, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
2. Για το εκτιμώμενο γενικό σύνολο των 91.608 φορητών συσκευών, αξίας άνω των 24 εκατ. ευρώ, πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση της παράδοσής τους σε σχολεία όλης της χώρας και όλων των βαθμίδων
3. Πόσες τέτοιες συσκευές δόθηκαν σε παιδιά τριτέκνων, πολυτέκνων ή ορφανικών οικογενειών

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.