«Έχουμε τις σωστές βάσεις για να επιστρέψουμε στο επίπεδο που θέλουμε»


Ο Παναγιώτης Νάνης σχολιάζει το λουκέτο στα κλειστά γυμναστήρια και την αγωνιστική απραξία της ομάδας του

Πέρασαν δύο εβδομάδες από τον τελευταίο αγώνα μπάσκετ του ΓΣ Αλμυρού. Η κυανόλευκη ομάδα έγραψε ιστορία με την άνοδο και τη συμμετοχή της σε εθνική κατηγορία για πρώτη φορά και οι άνθρωποί της περίμεναν με ανυπομονησία να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αυτό που δεν περίμεναν, ίσως, είναι μία τόσο γρήγορη διακοπή. Έτσι, αντί να προπονούνται στο παρκέ σουτάροντας στο καλάθι, οι παίκτες του Παναγιώτη Νάνη γυμνάζονται ατομικά κατ’ οίκον.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ΓΣΑ είναι η μοναδική ομάδα του 4ου ομίλου που έπαιξε και τα τρία παιχνίδια πριν το λουκέτο στα κλειστά γυμναστήρια. Δεν είχε κανένα κρούσμα covid, ούτε και οι αντίπαλοί της σε κάθε αγωνιστική. Για το διάστημα αυτό της αγωνιστικής απραξίας, που ενδέχεται να παραταθεί και μετά το τέλος Νοεμβρίου, ο κόουτς Παναγιώτης Νάνης μάς ενημέρωσε σχετικώς.

Ο Βολιώτης προπονητής τόνισε πως όλοι οι παίκτες έχουν λάβει ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης για τρέξιμο, που θα εξειδικευθεί τις επόμενες ημέρες με ασκήσεις με βάρη, σε συνεννόηση πάντα με τη γυμνάστρια Χάιδω Καραπτσιά η οποία από το φετινό καλοκαίρι συνεργάζεται με το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου.

«Είμαστε σε άγνοια. Η ομάδα μας αποτελείται από ορισμένους πρώην επαγγελματίες αθλητές, ενώ οι περισσότεροι είναι ερασιτέχνες που παίζουν για την ευχαρίστησή τους. Είναι θετικό και για αυτό είμαι πολύ ικανοποιημένος, αφενός ότι κάναμε δύο μήνες offseason κι αφετέρου είχαμε παρουσία δώδεκα αθλητών καθημερινά στο κλειστό. Οι προπονήσεις που έκαναν οι παίκτες μας μετά την πρόωρη λήξη της περασμένης σεζόν, το καλοκαίρι στη λεγόμενη μεταβατική περίοδο με τη συμμετοχή και των αθλητών που πήραμε μεταγραφή, είχαν θετικό αντίκτυπο. Οι παίκτες του ΓΣ Αλμυρού έχουν πολλή προπόνηση στα πόδια τους. Σίγουρα θα βγούμε από το ρυθμό μας, αλλά αυτό θα συμβεί με όλες τις ομάδες. Εμείς έχουμε όμως τις σωστές βάσεις για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο επίπεδο που θέλουμε» δήλωσε ο 40χρονος τεχνικός που για δεύτερη χρονιά έχει την ευθύνη καθοδήγησης των «κυανολεύκων».

Αυτή η προπόνηση φάνηκε στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, όταν ο ΓΣΑ πήρε δύο εντός έδρας νίκες και έχασε στην παράταση από τους Γόμφους που είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο.

«Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση που πιάσαμε στα τρία πρώτα παιχνίδια και τις δύο νίκες. Είχαμε το άγχος του νεοφώτιστου αλλά καταφέραμε να πάρουμε τα δύο ροζ φύλλα ακόμη και χωρίς καλές επιθετικές εμφανίσεις. Επενδύουμε στην άμυνα, έχουμε βάλει νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας που πιστεύω ότι φάνηκαν στους αγώνες. Για την επίθεση, οι αυτοματισμοί θα βγουν διότι η ομάδα μας διαθέτει παίκτες με ταλέντο στο σκοράρισμα. Δείξαμε καλό χαρακτήρα και ήμασταν στο σωστό δρόμο για να πετύχουμε το στόχο μας» υπογράμμισε ο Παναγιώτης Νάνης.
Τέλος, για το πότε υπολογίζει την επιστροφή στη δράση, ανέφερε: «Θέλω να είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Η κοινωνία μας θα ανταπεξέλθει στην πανδημία, θα το ξεπεράσει κι αυτό. Πότε θα επιστρέψουμε στα γήπεδα δεν μπορώ να το ξέρω, ωστόσο θεωρώ ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για τον αθλητισμό. Όπως τα σχολεία λειτουργούν κανονικά ή με τηλεκπαίδευση, πρέπει να γίνει κάτι ώστε να συνεχιστεί η αγωνιστική δράση. Ο αθλητισμός είναι πνεύμονας για την κοινωνία μας».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.