«Είναι σημαντικό οι αθλητές να παραμείνουν σε καλή φυσική κατάσταση εν μέσω καραντίνας»
Ο Μιχάλης Ανδρωνάς μιλάει στο «Λαό» για τα τεκταινόμενα στην Δήμητρα

Η Δήμητρα Ευξεινούπολης ήταν η μοναδική ομάδα του 4ου ομίλου που είχε κρούσματα Covid σε μέλη της, συγκεκριμένα σε δύο ποδοσφαιριστές, ωστόσο αντιμετώπισε με ψυχραιμία και μεθοδικότητα την κατάσταση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου και τις πρώτες του Νοεμβρίου.

Ο προπονητής Μιχάλης Ανδρωνάς, επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος, εξήρε την αντιμετώπιση της κατάστασης από τη διοίκηση κι αναφέρθηκε, μιλώντας στο «Λαό», στην περίεργη συγκυρία των ημερών με τις ατομικές προπονήσεις.

Σχετικά με τον κορωνοϊό στην ομάδα, τόνισε: «Από την αρχή της προετοιμασίας, είχαμε ενημέρωση για τα υγειονομικά πρωτόκολλά που πρέπει να ακολουθούμε και τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος covid στο σύλλογο. Η διοίκηση είχε φροντίσει να μας πληροφορήσει για κάθε λεπτομέρεια και κινήθηκε με ψυχραιμία και μεθοδικότητα. Ο πρόεδρος αστραπιαία ενημέρωσε τους πάντες, τον ΕΟΔΥ κι έγιναν τα απαραίτητα τεστ, ενώ μείναμε σε προληπτική καραντίνα ακόμη κι εμείς που είχαμε αρνητικό τεστ. Το ευχάριστο ήταν ότι οι δύο ποδοσφαιριστές με covid αντιμετώπισαν ήπια συμπτώματα και το ξεπέρασαν γρήγορα».

Για τις ατομικές προπονήσεις, ο 38χρονος προπονητής που φέτος καθοδηγεί για πρώτη φορά μία ομάδα στη Γ’ Εθνική –και μάλιστα την ομάδα που ανδρώθηκε και είναι από την ιδιαίτερη πατρίδα του-  δήλωσε: «Μαζί με τον γυμναστή Νίκο Βούλγαρη, έχουμε δώσει στους παίκτες ατομικό πρόγραμμα προπόνησης για τέσσερις φορές την εβδομάδα. Είναι πρόγραμμα με τρέξιμο στο γήπεδο ή όπου θέλει ο καθένας. Επιδιώκουμε οι ποδοσφαιριστές να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν επανέλθουμε στις ομαδικές προπονήσεις. Σίγουρα όταν μιλάμε για το ποδόσφαιρο, προπονήσεις χωρίς μπάλα δεν επαρκούν, ωστόσο είναι σημαντικό οι αθλητές να παραμείνουν σε καλή φυσική κατάσταση εν μέσω καραντίνας. Είναι θετικό για την Δήμητρα Ευξεινούπολης ότι με εξαίρεση τον Σταυράκη που είναι στη Λάρισα, οι υπόλοιποι παίκτες είναι από την Μαγνησία, οι περισσότεροι από τον Αλμυρό και την Ευξεινούπολη, οπότε υπάρχει καλύτερη επικοινωνία και συνεννόηση για τις προπονήσεις. Οι δύο ξένοι, ο Μεντί και ο Σαβόλι παρέμειναν εδώ, οπότε προπονούνται κανονικά».

Τέλος, έδωσε το μήνυμά του για τη συνέχεια: «Να είμαστε υγιείς και να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητά μας, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά γενικότερα στη ζωή μας. Όσον αφορά στην ομάδα μας, δείξαμε ότι ξεπεράσαμε γρήγορα την προσαρμογή στην καινούργια κατηγορία. Είμαστε στεναχωρημένοι καθώς παιχνίδι με παιχνίδι δείξαμε βελτίωση και σίγουρα εφόσον συνεχίζαμε να παίζουμε, θα είχαμε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Όταν αποφασιστεί να γίνει ξανά σέντρα στη Γ’ Εθνική, σίγουρα όλες οι ομάδες θα είναι διαφορετικές, γιατί θα έχουν χάσει τον αγωνιστικό ρυθμό και επίσης κάποιοι ποδοσφαιριστές θα έχουν αποχωρήσει λόγω της κατάστασης. Πιστεύω ότι θα συνεχιστεί η Γ’ Εθνική και η Δήμητρα θα καταφέρει να πετύχει το στόχο της. Σίγουρα θα είναι μια σεζόν που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ…».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.