Π. Κοντοβάς: «Όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα είναι σαν να γίνεται η έναρξη από την αρχή»
Υπό διαφορετικές συνθήκες -τις φυσιολογικές θα μπορούσαμε να πούμε – αυτή την εβδομάδα οι ποδοσφαιριστές του ΓΣ Αλμυρού θα προετοιμάζονταν για την 6η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Εδώ και λίγες ημέρες όμως, κάνουν ατομικές προπονήσει και …υπομονή μέχρι να λήξει η καραντίνα και να αποφασιστεί η συνέχιση της αγωνιστικής σεζόν.

Για τη διαμορφωθείσα κατάσταση, ζητήσαμε τη γνώμη του Παναγιώτη Κοντοβά, ενός εκ των εμπειρότερων ποδοσφαιριστών του ΓΣΑ που έχει γράψει αμέτρητα χιλιόμετρα στα γήπεδα του τοπικού ποδοσφαίρου αλλά και στις εθνικές κατηγορίες, έχοντας στη Γ’ Εθνική τετραετή παρουσία με την κυανόλευκη φανέλα του Αλμυρού και όχι μόνο.

Αρχικά μάς σχολίασε τον τρόπο προπόνησης: «Ο προπονητής σε συνεργασία με τον γυμναστή της ομάδος μάς έχουν δώσει ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και καταγράφουμε μέσω κινητού τηλεφώνου τις ασκήσεις και τα χιλιόμετρα τρεξίματος. Μέχρι στιγμής το ακολουθούμε όλοι ώστε να διατηρήσουμε τη φυσική μας κατάσταση στο καλύτερο δυνατό σημείο, να παρουσιαστούμε έτοιμοι όταν θα επιστρέψουμε στη δράση. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος πως θα συνεχιστεί κανονικά η σεζόν, αυτό είναι κάτι που θέλουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, να βρεθούμε ξανά στους αγωνιστικούς χώρους και να ευχαριστηθούμε το ποδόσφαιρο».

Σχετικά με τα νέα δεδομένα στην κατηγορία, ο 37χρονος επιθετικός επισήμανε: «Είναι ένα πλήγμα σημαντικό για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ίσως θα μπορούσε να αποφευχθεί η διακοπή εφόσον τηρούνταν πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Ωστόσο, επειδή τα κρούσματα ήταν πολλά σε διάφορες ομάδες της κατηγορίας , αναπόφευκτα είχαμε το lockdown και στο ποδόσφαιρο της Γ’ Εθνικής. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει εάν ήταν σωστό ή μη. Προέχει η υγεία όλων μας καθώς πρέπει να σταματήσει η διασπορά του ιού. Σημασία έχει πως στην ουσία ακυρώνεται τώρα η προετοιμασία που κάναμε το καλοκαίρι και όταν επιστρέψουμε, θα χρειαστούμε διάστημα 15-20 ημερών για να ξαναμπούμε στους αγωνιστικούς ρυθμούς».

Τέλος, η διακοπή θα φέρει αλλαγές στα ρόστερ. Όπως επισήμανε ο Παναγιώτης Κοντοβάς: «Από αυτό που είδα στις πρώτες αγωνιστικές, τα δύο παιχνίδια που παίξαμε, σίγουρα πρόκειται για ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα σε σχέση με προηγούμενα που έχω λάβει μέρος. Λείπουν οι πραγματικά καλές ομάδες, τουλάχιστον στον όμιλό μας. Θεωρώ ότι είναι ευκαιρία να πάρουν εμπειρίες μικρότερα σε ηλικία παιδιά, τους δίνεται η δυνατότητα να αγωνιστούν και να αναδειχθούν. Εμείς δεν είχαμε το ξεκίνημα που θα θέλαμε, αλλά ήμασταν έτοιμοι να πάμε στην Αταλάντη για να κερδίσουμε. Σίγουρα η κατάσταση ήταν δύσκολη από το καλοκαίρι, πολλές ομάδες μας ακύρωσαν φιλικά λόγω covid, ενώ ευτυχώς για εμάς κανείς παίκτες ή μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν είχε κρούσμα του ιού. Θέλω όμως να επισημάνω ότι όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα είναι σαν να γίνεται η έναρξη από την αρχή. Όχι μόνο γιατί παίξαμε λίγες αγωνιστικές και δεν έχουμε σαφή εικόνα για τους αντιπάλους μας, αλλά διότι η έναρξη θα συμπέσει χρονικά πολύ κοντά με τη μεταγραφική περίοδο. Πολλοί παίκτες που είχαν οικονομικές απολαβές από σωματεία, θα διαπραγματευτούν εκ νέου ή «ψάχνονται» για κάποια μεταγραφή. Οπότε, θεωρώ ότι οι ομάδες όταν θα ξαναμπούν στο γήπεδο, θα έχουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους σε σχέση με ό,τι ίσχυε πριν την καραντίνα».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.