Οι ημερομηνίες-κλειδί μετά την παράταση του lockdownTo lockdown θα παραταθεί, τουλάχιστον μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, όπως ανέφερε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.
«Να το θεωρείτε δεδομένο μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμπουλίδης και ξεκαθάρισε πως περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν και μετά τις 6 Δεκεμβρίου. Άλλωστε από την περασμένη εβδομάδα λοιμωξιολόγοι και κυβερνητικά στελέχη χαρακτήριζαν την άρση του Lockdown στις 30 Νοεμβρίου, ως αδύνατη.
Τον τελευταίο λόγο έχει η επιτροπή η οποία αναμένεται να εισηγηθεί τη διαδικασία άρσης των μέτρων, με βάση την όποια αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, στα τέλη της εβδομάδας.

Όπως έχει γίνει γνωστό με τα μέχρι τώρα δεδομένα, την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, καθώς και τα καταστήματα εποχιακών ειδών και παιχνιδιών. Μία εβδομάδα μετά, στα μέσα Δεκεμβρίου, θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και θα ανοίξει το λιανεμπόριο, τα εμπορικά καταστήματα.
Στις 21/12, θα γίνει η επανέναρξη της εστίασης με αυστηρούς περιορισμούς (4 άτομα ανά τραπέζι, μόνο καθήμενοι και χωρίς μουσική), ενώ κλειστά θα παραμείνουν μπαρ και κέντρα διασκέδασης.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.