Εργασίες καθαριότητας σε Τσατάλι και Σούρπη έκδοση 31/12/2020
Ο χώρος στην πηγή Τσουκνίδα στο Τσατάλι είναι μαγευτικός: καθαρός αέρας, φυσικό νερό, οι ομορφιές της φύσης σ’ όλο το μεγαλείο τους. Ωστόσο, δυστυχώς, οι πολίτες που τον επισκέπτονται δεν δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό στο περιβάλλον και πολλές φορές αφήνουν διαφόρων ειδών σκουπίδια.
Ύστερα από αναρτήσεις επισκεπτών τις τελευταίες ημέρες σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και καθώς η κατάσταση είχε φθάσει στο απροχώρητο, ευαισθητοποιήθηκαν τα μέλη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Βρύναινας και του Μηχανοκίνητου Αθλητικού Σωματείου Αλμυρού. Έτσι, το πρωί της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου, μία μικρή ομάδα μελών των προαναφερθέντων συλλόγων μετέβησαν στην περιοχή και προχώρησαν στον καθαρισμό της. Απομάκρυναν τα σκουπίδια, δίνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να αφορά όλους μας και ως πολίτες πρέπει να είμαστε πιο ευσυνείδητοι διατηρώντας το υπέροχο αυτό μέρος καθαρό.

Στο κοιμητήριο Σούρπης

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, συνεργεία του Δήμου Αλμυρού έχουν προχωρήσει σε καθαρισμό των χώρων του κοιμητηρίου στη Σούρπη. Ύστερα από συνεργασία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Λεωνίδα Βούλγαρη και του τοπικού προέδρου Χρήστου Κωστούλα, υπάλληλοι του Δήμου μάζεψαν παλιά υλικά όπως πεταμένες, σπασμένες πλάκες από μνήματα και συνέβαλαν στον εξωραϊσμό της περιοχής, κάτι που αποτελούσε αίτημα για μεγάλο χρονικό διάστημα των κατοίκων του χωριού. Παράλληλα, διανοίχθηκαν οι διάδρομοι στο κοιμητήριο και δημιουργήθηκαν νέοι χώροι ταφής.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.