Θετική η εικόνα της πανδημίας, προτεραιότητα τα σχολεία κι ακολουθεί η εστίαση


Μετά το άνοιγμα στο λιανεμπόριο χθες Δευτέρα, η Κυβέρνηση σκοπεύει σταδιακά να άρει τους περιορισμούς και σε άλλες δραστηριότητες με προτεραιότητα τα Γυμνάσια-Λύκεια και την εστίαση.Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή που συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμοξιολόγων, θα τεθεί επί τάπητος η εικόνα των δεδομένων των τελευταίων ημερών και εφόσον τα στοιχεία είναι ικανοποιητικά, τότε από τις 25 του μηνός, θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα που είναι μια εποχική δραστηριότητα, κάτι που ίσως συνεπάγεται και τη μετακίνηση εκτός νομού.

Επόμενο βήμα από αρχές Φεβρουαρίου είναι η επιστροφή των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου στα σχολεία τους. Όσον αφορά στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των νηπιαγωγείων-Δημοτικών, η εικόνα είναι θετική. Σύμφωνα με τα στοιχεία, έκλεισαν μόνο 3 στα 10.000 τμήματα σε όλη τη χώρα, καθώς την πρώτη εβδομάδα εντοπίστηκαν μόλις 7 κρούσματα εκπαιδευτικών στα περίπου 5.000 τεστ που πραγματοποιήθηκαν.

Τέλος, για την εστίαση γίνεται αναφορά για τις αρχές ή τα μέσα του επόμενου μηνός. Η εστίαση θα ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους, ενώ δεν γίνεται λόγος για μπαρ ορθίων ή νυχτερινά κέντρα.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.