Συνάντηση Δημάρχου με φορείς της Σούρπης για αποκαταστάσεις στο Δημοτικό σχολείο
Το παλιό διατηρητέο κτίριο της Σούρπης όπου στεγάζεται το Δημοτικό Σχολείο και οι αναγκαίες αποκαταστάσεις στη φθορά που ο χρόνος «έχει χαράξει πάνω του», ήταν η αφορμή για την επίσκεψη μιας ομάδας πολιτών στον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού κα Πατσιαβού Μαρία, ο Πρόεδρος της Σούρπης κ. Κωστούλας Χρήστος, η Εκπαιδευτικός κα Καμόσου Σοφία και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ζιώγας, κατέθεσαν τα προβλήματα, αλλά και τις προτάσεις στο Δήμαρχο.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχει ανάγκη επισκευών στην τοιχοποιία του κτιρίου, είναι ανάγκη να αλλάξουν για τη θερμομόνωση του κτιρίου τα παράθυρα, το ξύλινο πάτωμα χρειάζεται συντήρηση, ενώ και στις τουαλέτες που βρίσκονται στο προαύλιο χώρο του σχολείο, χρειάζονται παρεμβάσεις. Ειδικά ο χώρος των τουαλετών, λόγω της προσπάθειας της προσθήκης της δεξαμενής πετρελαίου στον ίδιο χώρο, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών του σχολείου. Στο δεύτερο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου, πρέπει να γίνουν επισκευές στη στέγη και ελαιοχρωματισμοί στους χώρους. Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν οι συμπολίτες μας στην περίπτωση του Δημοτικού Σχολείου στην Ευξεινούπολη, ζητώντας να γίνει μια ανάλογη μελέτη και μέσα από ένα πρόγραμμα για τη συνολική αποκατάσταση του κτιρίου του Δημοτικού της Σούρπης.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού, ζήτησε πίστωση χρόνου, ώστε οι τεχνικές υπηρεσίες να κάνουν πληρέστερες καταγραφές των ζημιών, να γίνει μελέτη των έργων που πρέπει να δρομολογηθούν και με τη διαδικασία που και η αρχαιολογική υπηρεσία πρέπει να δώσει την έγκρισή της για το διατηρητέο κτίριο και έπειτα να μιλήσει πιο συγκεκριμένα για το πως και πότε μπορούν να αποκατασταθούν οι ζημιές, αλλά και τη διερεύνηση στα διαθέσιμα προγράμματα που «τρέχουν» αυτή την περίοδο.

Μέσα από την εφημερίδα μας, όσοι επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο, τον ευχαριστούν για τον χρόνο του και αναμένουν την απόκρισή του για τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας στο Δημοτικό Σχολείο Σούρπης, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι μας ενημέρωσαν πως ήδη την Παρασκευή, τεχνικοί του Δήμου, έσπευσαν για τις υδραυλικές εργασίες.

Θα επανέλθουμε με νέο ρεπορτάζ για την εξέλιξη των αιτημάτων των συμπολιτών μας.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.