Το Παράπονο του θανάτου, το νέο βιβλίο του Γιώργου ΠανταζώναΟ Γιώργος Παντζώνας μας παραδίδει ακόμη ένα εγχειρίδιο πνευματικής ανησυχίας, πνευματικής αλήθειας, για μια φανταστική ζωή, έναν ακόμη οδηγό-χάρτη στον θησαυρό της ανθρώπινης ιερότητας, το νέο του βιβλίο «το παράπονο του θανάτου».

Στο βιβλίο ο Γιώργος Πανταζώνας επιδίδεται σε ένα επιδέξιο και αναγκαίο role-play (παιχνίδι ρόλων), ως θάνατος, για να μας περιγράψει το παράπονό του ή ίσως, κυρίως, μας δίνει τροφή για σκέψη, με σκοπό να αφήσουμε πίσω μας «προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες, εγκλωβισμένες σε τυπικά και μιμητικά πρότυπα» σε ό,τι έχει να κάνει με τη ζωή, το θάνατο, την επικοινωνία με το Θεό, την ιερότητά μας, «την φανταστικότητα που πρέπει να είμαστε», να απολαμβάνουμε και να αποπνέουμε.

Πάντοτε πίστευα ότι μια εκτενής παρουσίαση βιβλίου, εξυπηρετεί τον γράφοντα-παρουσιαστή και όχι τον συγγραφέα και τον αναγνώστη.

Σας προτρέπω λοιπόν να κάνετε το δικό σας ταξίδι μέσα από το βιβλίο του φίλου Γιώργου, να συμφωνήσετε, να διαφωνήσετε, να προβληματιστείτε. Η ίδια το απόλαυσα, γι’ αυτό και σας το προτείνω!

Βιβή Τσιντσίνη

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.