Αποδοχή χρηματοδότησης 118.300 ευρώ για την αποκατάσταση του περιβαλλοντικού πάρκου Ανάβρας«Ανυπολόγιστες ζημιές έχει υποστεί το αξιοθέατο του χωριού μας, το Περιβαλλοντικό Πολιτισμικό Πάρκο «Γούρα». Η στάθμη του νερού του παραπόταμου του Ενιπέα που πηγάζει από τις πηγές της Ανάβρας έφτασε τα 7 μέτρα με αποτέλεσμα να παρασύρει ό,τι έβρισκε στο πέρασμά του και να καταστρέψει γεφύρια, πεζόδρομους-μονοπάτια, παγκάκια κ.α. Η περίφραξη σε μήκος 4 χλμ έχει υποστεί μεγάλες ζημιές σε πολλά σημεία, έχουν παρασυρθεί σιδερένιες πόρτες. Η κατάσταση είναι απογοητευτική.»

Αυτά δημοσιεύαμε μεταξύ άλλων για την Ανάβρα, στο almyros.gr στις 22 Σεπτεμβρίου 2020 όταν ο πρόεδρος, κ. Κελάφας, αναφερόταν στις καταστροφές που άφησε ο Ιανός στο πέρασμά του στο ορεινό χωριό της Όθρυος.

«Ασύλληπτη είναι και  η καταστροφή  στην πηγή της  Ανάβρας καθώς και του Περιβαλλοντικού Πάρκου, στοιχεία πολιτισμού του χωριού μας, τα οποία αντικρίζοντας τα θυμίζουν πλέον  βομβαρδισμένο τοπίο…» σχολίαζε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παπαδημουλάς.

Στο πλαίσιο του συντονισμού των δράσεων αποκατάστασης και υλοποίησης των μέτρων στήριξης για τις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία «Ιανός», ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, κ. Ευστάθιο Σταθόπουλο και, φυσικά, με τον Δήμο Αλμυρού, για την ένταξη της αποκατάστασης του Περιβαλλοντικού Πάρκου της Ανάβρας στο χρηματοδοτικό πλάνο του Ταμείου. Μία ένταξη που πραγματοποιήθηκε με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 14 Δεκεμβρίου 2020.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2021 με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο Δήμος μας επιχορηγήθηκε με το ποσό των (118.300,00) ευρώ, με σκοπό την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών στο περιβαλλοντικό πάρκο της Κοινότητας Ανάβρας του Δήμου Αλμυρού» και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Πράσινου Ταμείου, οικονομικού έτους 2020.

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αλμυρού, προχώρησε στην τυπική αποδοχή της χρηματοδότησης και αναμένονται η δρομολόγηση και υλοποίηση των έργων.

#cohesion

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.